Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 4 липня

Понеділок, 04 липня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 4 липня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок, 4 липня.

Про нерозмитнені авто для ЗСУ 

Автомобілі, які українці не встигли розмитнити на пільгових умовах до 1 липня, та які застрягли на польсько-українському кордоні, можна пожертвувати Збройним силам України. 

Більше тисячі авто із тих, які українці планували безплатно розмитнити на Волинській митниці, залишилися нерозмитненими.

«На пункті пропуску Устилуг з 10 по 22 червня – 2 тижні – черга складала 20-30 автомобілів. Наша спроможність з оформлення на Устилузі складала 500-600 автомобілів за добу. У цей проміжок часу ми оформляли 200-250 авто – удвічі менше, ніж могли би. І от як тільки озвучили, що закон буде скасовано, відбувся просто масовий наплив», – пояснив начальник митниці. 

За його словами, 29 червня була черга 900 автомобілів. Волинські митники попросили польських колег попередити, що більше авто розмитнити просто фізично не встигнуть. Щоб люди не займали чергу, якщо не готові платити за розмитнення на загальних умовах.

За день оформили 525 авто, а на ранок 30 червня у черзі вже було півтори тисячі автівок. Більшість із них так і залишилася нерозмитненою. 
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 4 липня

Про гибель воїна з Волині

На Сході України загинув захисник з Волині – Юрій Лесик, 1980 року народження.

«Люблинецька громада знову у скорботі... На Сході України  у боях  з російським окупантом за нашу волю та  незалежність  загинув житель селища Люблинець Лесик Юрій Миколайович, 1980 р.н. Висловлюємо щирі співчуття родині нашого Героя,  усією громадою низько схиляємо голови у скорботі та глибоко розділяємо біль втрати з рідними та близькими. Низький уклін нашому захиснику», – йдеться у дописі Люблинецької ОТГ у фейсбуці.

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 4 липня

Про зупинку котелень у Луцьку

У Луцьку частина мешканців залишиться без гарячої води – для проведення профілактичних ремонтних робіт вже зупинили п'ять котелень і планують ще одну.

Найбільшу в Луцьку котельня на вул. Карбишева, 2, яка в літній період забезпечує надання послуги з постачання гарячої води мешканцям 33-го, 40-го, 55-го мікрорайонів міста, зупиняється на 4 тижні – до 1 серпня включно. За період зупинки роботи котельні, окрім іншого, заплановано виконати монтаж нової запірної арматури діаметром 500 мм в теплових камерах на просп. Соборності, 19, та на просп. Молоді, 11а, а також в тепловій камері на вул. Єршова.

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 4 липня

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів