Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 8 липня

П'ятниця, 08 липня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 8 липня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 8 липня.

Про 72-річного луцького тренера, якому оголосили підозру в зґвалтуванні і розбещенні неповнолітніх вихованок:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 8 липня 

Слідчі Луцького РУП оголосили підозру 72-річному головному тренеру Волинської ОДЮСШ та жіночої волейбольної команди «Волинь-Університет» Богуславу Галицькому, який розбещував неповнолітніх підопічних. 

Зловмисник обвинувачується за кількома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, йдеться про зґвалтування неповнолітніх осіб (ч.3 ст.152 ККУ), вчинення сексуального насильства щодо неповнолітніх осіб (ч.3 ст.153 ККУ) та розбещення неповнолітніх (ч.2 ст.156 КК України) тощо.

Слідство встановило, що фігурант впродовж тривалого часу вчиняв кримінальні правопорушення проти статевої свободи та недоторканності своїх вихованок.

Розпусні дії сексуального характеру проти волі неповнолітніх влаштовував і в приміщенні тренувального закладу у Луцьку. Під час санкціонованого обшуку слідчі вилучили в його кабінеті предмети, що свідчать про ці дії. Усе вилучено і направлено на дослідження.

Наразі відомо про п’ятьох потерпілих, які на момент вчинення вказаних злочинів не досягнули повноліття.

Луцький суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді 30 діб тримання під вартою без права внесення застави.

Про маршрут № 32, який пропонують змінити або взагалі скасувати:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 8 липня 

У Луцьку запропонували змінити схему маршруту №32. Або ж взагалі його закрити.

Відповідну петицію зареєстрував 7 липня Володимир Корнійчук. 

Зокрема, чоловік пропонує змінити маршрут №32 «Липини - Вересневе», щоб він пролягав такими вулицями міста: с.Липини - Окружна (Епіцентр) - Рівненська - Волі - Словацького - Богдана Хмельницького - Ковельська - Червоного Хреста - Львівська - Окружна (сільськогосподарський ринок). А в зворотному напрямку: Окружна (сільськогосподарський ринок) - Львівська - Червоного Хреста - Ковельська - Глушець - Паркова - Волі - Рівненська - Окружна (Епіцентр) - с. Липини.

Або ж закрити маршрут №32, а автобуси об'єднати з автобусами маршруту №9, оскільки його шлях почали дублювати інші маршрути: 9,24 і 480.

Про прощання з художником Михайлом Штиком, який загинув на війні:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 8 липня

У Луцьку провели в останню путь митця – художника, майстра з художньої обробки дерева Михайла Штика. Він загинув, захищаючи Україну у Харкові. 

Прощання з митцем відбулося у п'ятницю, 8 липня у приміщенні Свято-Троїцького кафедрального собору. 

Служба була короткою. Священники помолилися над тілом, а друзі, колеги та побратими мали змогу востаннє побути поруч із Михайлом. 

Попрощатися з Михайлом прийшло чимало митців. На труну поклали дуже багато живих квітів. Тіло захисника повезли в село Самари Ратнівського району, де його і поховають. 

Про «жигулі», в яких посеред дороги відламалося колесо:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 8 липня

У Луцьку в легковика ВАЗ посеред дороги відламалося ліве переднє колесо, внаслідок чого автівка перекрила смугу руху автотранспорту.

Інцидент трапився у п'ятницю, 8 липня, близько 18:00 на вулиці Конякіна, перед поворотом на вулицю Зацепи. На записі видно, що легковик ВАЗ 2105 білого кольору стоїть, похилившись на один бік, ліве переднє колесо його практично відірване.

Що стало причиною аварійної ситуації наразі невідомо.

Про п'яного працівника СТО, якого зловили на викраденому з автомайстерні «мерсі»:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 8 липня 

Правоохоронці затримали 52-річного лучанина, який скоїв ДТП на викраденому з автомайстерні «мерседесі».

У четвер, 7 липня, по допомогу до поліції Володимира звернувся 47-річний житель Рівненської області. З’ясувалося, що наприкінці червня чоловік залишив свій автомобіль Mercedes-Benz на СТО у селі Зимне. Нині транспортний засіб в автомайстерні відсутній. Дозволу на право користування автівкою заявник нікому не надавав.

Оперативники встановили, що кримінальне правопорушення скоїв 52-річний житель обласного центру, працівник вказаного СТО. Зловмисника поліцейські затримали за кермом краденої машини у стані алкогольного сп’яніння. Втікаючи від правоохоронців він скоїв ДТП без потерпілих.

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів