Поділитись:

Директор "Ласки" пояснила, чому за тварин треба платити і як їх годують

П'ятниця, 09 грудня 2016, 08:58
Директор

Директор Луцького комунального підприємства "Ласка" Богдана Новарчук прокоментувала світлини з продуктами для тварин, які опублікував у Facebook депутат міськради Борис Смаль.

З її слів, працівники підприємства змушені збергіати м'ясо на цементній підлозі, адже на КП "Ласка" немає морозильної камери, – написала вона в сцмережі.

"Що шокуючого у тому, що для тварин надають багато м'ясної продукції? Про те, що в нас не має морозильної камери, я неодноразово писала на своїй сторінці у ФБ. Волонтери та небайдужі до проблеми відгукнулися та допомогли придбати дві морозильні камери (780 літрів і 900), але, звісно, їх не вистачає. Улітку продукція дуже псується, тому, витрачаючи великі кошти на пальне, мусимо возити маленькими порція щодня. Взимку ми зберігаємо їжу на цементній підлозі, я особисто виставляла такі ж фото, де їжа таким чином зберігається, з проханням допомогти закупити велику морозильну камеру – типу кімнати. Організація Нейчевоч після приїзду Браєна (аудит-перевірка, непланова) пообіцяли допомогти і дотримали слова. Якраз панові Смалю я сьогодні розповідала, що закордонні наші спонсори погодились на купівлю такої великої камери, її приблизна вартість 100 тис грн (залежно від розмірів та ваги).Коли люди намагаються допомогти – вони вирішують проблему, а не просто виставляють фото і розводять руками", – зазначила вона.

Вона пояснила, що з бюджету міста 100 тис грн на морозильну камеру не виділять, тому КП вирішує проблему за допомогою економії бензину. Дана Новарчук запевнила: перед подачею тваринам всю продукцію миють і варять.

"Щодо коштів, то безпритульні тварини приймаються безоплатно, домашні – платно. Це теж не секрет. У Луцьку 10 000 домашніх тварин, якщо кожен третій захоче свою домашню тварину віддати – КП "Ласка" не зможе прогодувати тварин, тому власник повинен привезти крупи для свої тварини або оплати за те, що сам не взмозі подбати про свого домашнього улюбленця. В цілому світі так працюють, ми не можемо прогодувати всіх домашніх тварин та зробити їм безкоштовну стерилізацію та вакцинацію . Коли домашня тварина потрапляє на КП, її так само вакцинують та стерилізують – місто не покриває цих витрат, лише на безпритульних. Тому власник зобов'язаний оплатити ці послуги або привезти крупи. Цікаво, що пан Борис Смаль не сфотографував товстих, щасливих тварин і чистоту на території. Сьогодні, вчора та позавчора приїздили журналісти з інтернет-видань та телебачення, вони все також знімали, і кожен висловлював свою думку про, те які тварини нагодовані, який у них гарний вигляд і чисто у вольєрах та на території", – зазначила директор "Ласки".

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
28 березня 2024
13:15