Поділитись:

Порошенко підписав закони, які пришвидшать будівництво нових доріг

П'ятниця, 09 грудня 2016, 10:28

Президент Петро Порошенко підписав три базові закони, які створюють умови для будівництва нових доріг в Україні.

Зокрема Закон "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" який удосконалює механізм фінансування будівництва доріг, Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування" і Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо удосконалення механізму фінансового забезпечення дорожньої галузі", – повідомляє Адміністрація Президента.

"Це є галузь, яка створює робочі місця, забезпечує розвиток економіки регіонів", – наголосив Петро Порошенко.

Президент відзначив, що експеримент щодо направлення 50 % зібраних зверх плану митних надходжень на дорожнє будівництво продовжать. Порошенко наголосив, що така система показала свою ефективність в західних областях.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян зазначив, що підписані закони сприятимуть реформуванню галузі.

"Ми маємо радянську систему станом на сьогодні. Сподіваюсь, що після того як пан Славомир Новак приступив (до виконання обов'язків, – ред.), з наступного року ми будемо бачити європейську модель як ремонту, так і будівництва доріг", –наголосив Міністр.

"Це те, чого чекають люди. Коли є дорога, то є розвиток регіону. Коли є дорога, то зберігається час і транспортні засоби, значно покращуються перспективи та інвестиційна привабливість регіону", – зазначив Порошенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів