Поділитись:

У Луцьку відкриється грузинське кафе

П'ятниця, 03 березня 2017, 14:19
У Луцьку відкриється грузинське кафе

У багатоповерхівці на Набережній у Луцьку незабаром буде ще більше грузинського аромату – поруч із пекарнею "Сулі-Гулі" з′явиться ще й кафе.

Про це пише Олена Лівіцька для видання "Волинь24".

У березні минулого року на вулиці Набережній у Луцьку відкрили першу грузинську пекарню. Світлана Арутюнян, власниця "Сулі-Гулі", – уродженка мальовничого села Світязь. Там про кубдарі, мепурі чи хінкалі чули мало, зате місцева випічка – світязькі пончики – відома далеко за межами Волині.

У Луцьку відкриється грузинське кафе

А от Луцьк швидко "розпробував" смаколики зі спеціями. Родзинкою для міста було і те, що у стінах пекарні можна було побачити піч-тоне: спеціальну піч, вправлятися з якою вміє кожна грузинська господиня, де й випікають знамениті на весь світ хачапурі.

У Луцьку відкриється грузинське кафе

За рік Світлані Арутюнян вдалося відкрити у Луцьку три заклади: окрім пекарні на Набережній, подібні є ще й на Задворецькій та на Рівненській. Тепер жінка втілює чергову свою ідею: найближчим часом на Набережній, поруч із пекарнею, відкриють кафе.

У Луцьку відкриється грузинське кафе

"Тут уже бракує місця. Буває, що відвідувачам занадто тісно. І це коли вони просто прийшли за випічкою. А багато хто з них хоче присісти, поспілкуватися", – пояснює власниця "Сулі-Гулі".

"Але, можливо, ми її трохи українізуємо, щоб смакувала лучанам та гостям міста. Ми будемо експериментувати. Матимемо одне стандарте меню, але щоразу пропонуватимемо і щось нове, що мало б подобатися нашим гостям. Тому завжди там буде щось під настрій. Це як на кухні, коли хочеться, буває, зготувати щось особливе, береш і готуєш", – розповідає Світлана Арутюнян.

Грузинського шарму додаватимуть закладу піч-тоне і мангал на дровах. Тому можна буде і хачапурі щойно з печі скуштувати, і шашлика поїсти. І чачі, і грузинського вина спробувати. До речі, алкоголь замовлятимуть із заводу в Кахетії.

У Луцьку відкриється грузинське кафе

Атмосферу маленької Грузії створює і художниця Валерія Білоус: гори, вікна... На стінах нового кафе будуть десятки вікон. Буде грузинська вуличка. Фіранки барвисті. Десь з-за рогу виглядатиме стара пекарня, де руки вправного пекаря вийматимуть із глибини розпашілої печі-тоне хрумкі й запашні хачапурі.

У Луцьку відкриється грузинське кафе

Надрукувати
мітки:
коментарів