Поділитись:

Луцькраду просять скасувати рішення про вивіски

Вівторок, 22 серпня 2017, 13:00

Державна регуляторна служба просить міську раду скасувати рішення про порядок розміщення вивісок у Луцьку. Про це "Конкуренту" повідомив завідувач cектору Державної регуляторної служби у Волинській області Олег Савчук.

Він зазначив, що рішення підпадає під категорію регуляторних актів, оскільки спрямоване на регулювання господарських відносин та не відповідає законодавству.

"Закон застосовує лише два критерії розмежування вивісок та зовнішньої реклами – зміст інформації та місце її розташування. Ніяких інших додаткових умов, як-то розмір вивіски або спосіб її виконання, закон не містить", – йдеться у копії листа голови ДРС Луцькій міській раді.

Окрім цього, як зазначив Олег Савчук, антикорупційна експертиза виявила у нормативному акті низку загроз. Зокрема передбачену вимогу документів щодо вивісок, розмите трактування певних положень (наприклад, щодо пропорційності вивіски і приміщення).

"Станом на сьогодні це рішення міської ради порушує чимало положень чинного законодавства і саме собою ухвалене з порушенням закону", – зазначив Олег Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ВИВІСКИ В ЗАКОНІ": ЯК У ЛУЦЬКУ ДІЄ ПОРЯДОК ТА ЩО У НЬОМУ ВАРТО ЗМІНИТИ

Положення створює ситуацію, каже Савчук, коли один чиновник може суб'єктивно вирішувати відповідає вивіска положенню чи ні. Тож положення мало би мати рекомендаційний характер, а не дозвільний.

Зазначимо, що директор КП "Луцькреклама" Олександр Ковальський зазначав "Конкуренту", що положення потребує змін.

Надрукувати
мітки:
коментарів