Поділитись:

У Луцьку відбувся форум "Варто жити" (фото)

Вівторок, 22 серпня 2017, 17:15

До сімнадцятиріччя роботи християнського реабілітаційного центру "Переображення" у Луцьку 19 серпня відбувся громадський форум "Варто жити".

Сотні людей, знайомих з проблемою залежностей, зібралися в Будинку культури міста, щоб подякувати Богу за нове, вільне життя. В залі були присутні служителі реабілітаційних центрів з міста Луцьк, Володимир-Волинський та Вараш, випускники центрів, реабілітанти, члени їхніх родин та багато інших, хто бачив чудо зміненого життя.

Розпочався захід демонстрацією документального фільму про центр "Переображення" режисера О. Слободи.

Центр "Переображення", а зокрема чоловіче відділення, заснований церквою ЄХБ Фіміам і діє в Луцьку з 2000 року. Поштовхом до його появи слугувало проведення в Луцьку профілактичної акції "Правда про наркотики", в результаті якої молоді люди стали звертатися за допомогою про звільнення від наркотичної залежності. Таким чином з'явилася ідея створення центру реабілітації, втілитися якій сприяла підтримка працівників аналогічного осередку позбавлення від наркотичної залежності у м. Остріг.

З 2003 року, побачивши потребу в реабілітації жінок, служителі церкви утворили і жіноче відділення. На сьогодні центр активно працює як з чоловіками так і з жінками, що потрапили в тенета залежностей.

"Інтерактив із залом показав, що на захід зібрались люди з різними долями. Це батьки, які шукали спасіння для своїх дітей; переселенці, які втративши все, шукали звільнення від алкоголю; звільнені з місць позбавлення волі, які шукали порятунку від такого життя; молодь, після спроб самогубства; ті, хто вже давно був похований суспільством… Та сьогодні це люди з переображеним життям! Кожен свідчив про відновлення, як фізичне, так і духовне. Звільнившись від нарко- та алкозалежності вони повністю повернулись до повноцінного життя наповненого змістом. Перед ними відкрились нові можливості. Багато людей повернули своїм дітям, чоловікам, дружинам та батькам радість і щастя. Бог дав їм надію!" – повідомляють організатори.

На зустрічі був присутній секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, він подякував церкві Фіміам за соціальну та благодійну діяльність.

Впродовж заходу лунали пісні у виконанні християнських гуртів. Молитву подяки за звільнених від залежностей та молитву прохання за милість та рятунок
залежних звершив пастор церкви Павло Миронюк. Зокрема, він зауважив, що справжнє свято Переображення – "це переображені долі, це боротьба, в якій Господь дає перемогу тим, хто її прагне".

Після офіційної частини форуму волонтери та працівники центру мали можливість поспілкуватися з сім`ям залежних людей та надати практичну інформацію щодо реабілітації.

"Ти можеш звернутися – та обов'язково отримаєш допомогу; але ти маєш усвідомити, що вона тобі потрібна. Служіння реабілітації – це не лише допомога у звільненні від наркотиків чи алкоголю. Наше бажання – познайомити людину з Ісусом Христом. Коли це відбувається, Бог далі робить Свою роботу, і людина розуміє, що просто звільнення від залежності мало, потрібно докорінно міняти свої цінності і погляди на життя", – наголошують працівники центру.

Надрукувати
мітки:
коментарів