Поділитись:

Де квартири? Мер Луцька Поліщук «кинув» військових та перевів стрілки на забудовника? (відео)

Середа, 24 квітня 2024, 21:39
Де квартири? Мер Луцька Поліщук «кинув» військових та перевів стрілки на забудовника? (відео)

Мер Луцька Ігор Поліщук каже, що він не злукавив про квартири атовцям, а всі журналістські розслідування на цю тему – маніпуляції.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV». 

Бувши радником міського голови у 2018 році, Поліщук активно лобіював рішення, аби надати дозвіл забудовнику будувати багатоповерхівку на вулиці Даньшина у Луцьку. Аби на сесії протиснути це питання, він вмовляв депутатів проголосувати, прикривався військовими, демонстрував гарантійний лист від забудовника, мовляв: «Ви голосуйте, а цей же забудовник виділить 8% квартир для військових».

Минули роки, будинок на Даньшина заселили люди, Поліщук отримав мерське крісло та успішно забув про військових.

«У випадку забудовника, за якого ви згадуєте, виділення квартир, виділення якихось інших благ – це виключно його приватна, індивідуальна благодійна ініціатива», – сказав мер Луцька Ігор Поліщук.

Виходить, що луцький міський голова Ігор Поліщук ввів в оману лучан та українських військових. І зараз це заперечує. На черговій сесії 24 квітня депутати порушили це питання у сесійній залі.

«Декілька днів тому в результаті проведення журналістського розслідування нам та громадськості стало відомо про ганебний факт, що військові не отримали обіцяні 8% квартир у новобудовах на вулиці Водимира Івасюка (колишня Даньшина – ред.) у будинку 14В. І безпосередньо у цьому сьогодні винний міський голова Ігор Поліщук. А ще є гіршим те, що весь цей час Ігор Ігорович цинічно обманював нас. І це є підтверджено фактами: як відео з сесії, так і документами», – зазначила депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій.

За словами обраниці громади Алли Надточій, ще тоді у 2018 році це питання було сумнівним, і депутати відчували, що це може бути аферою. Проте Ігорю Поліщуку вдалося дотиснути колег, прикриваючись військовими та маніпулюючи цим. І це рішення прийняли. Бо ж голосували за нього аж три рази. Зараз же будинок є, а квартир для військових – немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афера по-луцьки: як Поліщук залишив військових без квартир

Цікаво те, що сам гарантійний лист, який є прямим доказом афери Поліщука, сам мер всіляко намагався приховати. Такими діями Ігор Поліщук навіть підставив колег у міській раді, зазначила обраниця громади Алла Надточій.

«Вже цього місяця ви знову збрехали та втягнули у цю історію вже заступницю міського голови Ірину Чебелюк. Ви намагалися приховати від журналістів гарантійний лист, на який же самі і послалися у 2018 році. Цей гарантійний лист є у розпорядженні міської ради. Але у відповіді на журналістський запит дали відповідь, що такого листа не існує. І тут уже є поле для діяльності наших правоохоронних органів», – додала вона.

І тут Ігор Ігорович прорахувався. Бо ж брехня завжди може вилізти боком. Гарантійний лист ще й як існує. В ньому Тетяна Михайлівна Гажула, яка є забудовницею, пише, що при будівництві 9-поверхового багатоквартирного житлового будинку на вулиці Даньшина 14В, вона зобов’язується передати на баланс міста квартири в обсязі 8% від житлових площ будинку.

Сам же керманич міста на сесії у своєму стилі почав усе заперечувати. Мовляв, він не винен, адже саме забудовник вирішує давати квартири чи ні, бо земля – забудовника.

«Доводжу до вашого відома, що у 2018 році я не був міським головою. По-друге, описана ваша ситуація і ситуація яку ми розглядали на минулій сесії радикально відрізняються. І відрізняються тим, що той забудовник, якого ви згадуєте бував на приватних земельних ділянках, які він викупив за гроші в інших людей», – відповів Аллі Надточій Ігор Поліщук.

Але чомусь мер міста забув сказати про гарантійний лист від забудовника, у якому зафіксоване зобов'язання виділити 8% квартир для військових. Рішення лобіював, а про квартири військовим можна і забути. Аби прикрити свої діяння, мер навіть намагався очорнити інших забудовників та вдався до чергової брехні. Адже на минулій сесії у березні сам ініціював звернення до Волинської обласної прокуратури з приводу нібито невиконання зобов’язання забудовника ТОВ «Казкова оселя». Ґвалт мер зробив чималий, але прорахувався. Є одна деталь. Згідно з отриманими відповідями з міської ради жодних зобов’язань про передачу квартир від ТОВ «Казкова оселя» не було.

«На минулій сесії ви звинуватили іншого забудовника в нібито не виконанні рішення міської ради і зробили тут спектакль для необізнаних. Але свідомо забули про свої особисті зобов'язання перед військовими. Та те, що ви тоді лобіювали інтереси забудовника», – сказала Алла Надточій.

Нагадаємо, що редакція телеканалу «Конкурент TV» надіслала інформаційний запит на ім’я міського голови Луцька Ігоря Поліщука з проханням надати інформацію, чи отримувала міськрада від забудовників гарантійні листи чи будь-які інші документи, що гарантують передачу квартир та інших приміщень Луцькій міській раді протягом 2017-2024 років. Також журналісти попросили надати копії таких документів, якщо вони існують.

У відповіді на інформаційний запит заступниця міського голови Ірина Чебелюк проінформувала, що Луцька міська рада отримала всього лиш один єдиний гарантійний лист №780 від 6 грудня 2018 року про передачу квартир Луцькій міській раді, і був він від іншого забудовника, не від пані Тетяни Гажули. Лист був від луцького забудовника Ігоря Чорнухи, ПрАТ «Луцьксантехмонтаж». Відомо, що цей забудовник 13 квартир передав Департаменту житлово-комунального господарства міськради на підставі акта прийому-передачі квартир від 1 березня 2021 року. Більше ніхто з забудовників, згідно з інформацією у відповіді на наш запит, листів не писав і квартири не передавав.

Тож у висновку, 9-поверхівка на Даньшина вже давно здана в експлуатацію, і за підрахунками телеканалу житла майже 9500 кв. м. Принаймні, якщо підраховувати ті площі, які є на сайті забудовника. Відповідно квартир місту мало перейти не менше 750 кв. м, або ж 19 однокімнатних квартир в середньому по 40 кв.м. Але обіцяних мером квартир військові так і не побачили. Чи розрахувалась цими квартирами пані Гажула з мером Поліщуком – питання залишається відкритим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів