Поділитись:

Суд двічі сказав, що біля Луцька незаконно зводять будинок

Четвер, 05 жовтня 2017, 19:25
Суд двічі сказав, що біля Луцька незаконно зводять будинок

Правомірність постанови Держархбудінспекції у Волинській області на замовника будівництва ПП "Алеся" підтвердив Львівський апеляційний адміністративний суд.

Таким чином, порушник містобудівного законодавства має сплатити до державного бюджету штрафи у розмірі 288 тис. грн та 57 тис. грн, - повідомляє прес-служба ДАБІ України.

Нагадаємо, під час позапланової перевірки будівництва багатоквартирних будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вул. Володимирська у с. Великий Омеляник Заборольської сільської ради Луцького району посадовими особами Інспекції було виявлено значні порушення містобудівного законодавства. А саме – відсутність дозвільних документів про початок виконання будівельних робіт. На підставі зазначеного на замовника, ПП "Алеся", видано припис про усунення порушення та винесено постанову про накладення штрафу в розмірі 288 тис. грн.

Дану постанову замовник оскаржував у судовому порядку, однак служителі Феміди не задовільнили його позовних вимог. Наразі справу передано до органів ДВС для стягнення штрафу в примусовому порядку.

Пізніше Держархбудінспекцією було проведено ще одну перевірку, під час якої встановлено, що підприємець не виконав вимог раніше виданого припису, що зобов'язував його оформити дозвільні документи. За відповідне порушення на ПП "Алеся" накладено штраф у розмірі 57 600 грн.

Не погоджуючись з рішенням ДАБІ порушник знову звернувся до суду. Але спочатку Волинський окружний адміністративний суд, а згодом і Львівський апеляційний адміністративний суд визнали правомірність дій органу держархбудконтролю.

Надрукувати
мітки:
коментарів