Поділитись:

Відомо, хто претендує керувати волинськими лікарнями (фото)

П'ятниця, 15 грудня 2017, 11:10

На Волині тривав конкурс на заміщення вакансій головних лікарів.

Конкурсна комісія розлянула заявки і підготувала свої рекомендації, – інформує прес-служба Волинської обласної ради.

На посаду керівника Лікувально-профілактичного закладу "Волинський обласний онкологічний диспансер" претендував Юрій Малімон. Він розповів, що працює в закладі з 1999 року. Наголосив на проблемах: в онкодиспансері – зношена апаратура, а приміщення потребує капітального ремонту, який "потягне" на 11,5 млн грн.

Юрій Малімон><span class=Юрій Малімон

Претендент заявив, що працюватиме задля того, аби підняти диспансер, і не підтримуватиме ідеї об'єднання цієї специфічної лікарні з іншими.

"Онкологія повинна працювати відокремлено", – зазначив він. Малімон також повідомив, що з нового року співпрацю з онкодиспансером прининяє фонд "СТОПРАК", а тому в лікарні діятиме новий благодійний фонд.

Відтак комісія рекомендувала облараді підтримати рішення про призначення Юрія Малімона головним лікарем диспансеру.

На посаду головного лікаря Волинської обласної інфекційної лікарні претендувало двоє кандидатів: нинішній в.о. головного лікаря Руслан Морочковський та Сергій Левчук.

 Руслан Морочковський><span class= Руслан Морочковський

Морочковськийзауважив, що однією з найбільших проблем є потреба у ремонті та реколнструкції приміщення лікарні, яке не адаптоване під інфекційну. На оновлення обладнання, за підрахункамиРуслана Морочковського, потрібно до 20 млн грн. Головне гасло претендента на посаду головного лікаря: "Інфекційна лікарня повинна працювати у системі невідкадної допомоги".

Сергій Левчук зауважив, що уявлення про лікарню має лише за публікаціями у ЗМІ. Він наголошував на необхідності провести оптимізацію в лікарні та на потребі залучення міжнародного досвіду і вдосконалення методів лікування.

Комісія вирішила підтримати Руслана Морочковського і саме його рекомендує призначити головним лікарем "інфекційки".

На посаду генерального директора Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання теж було двоє претендантів – нинішній керівник Сергій Ляшенко та Андрій Косій.

Сергій Ляшенко розповів про те, чого вдалося досягти упродовж року його керівництва: покращання харчування, забезпечення ліками, підвищення кваліфікації медперсоналу, залучення благодійних коштів в сумі понад 15 млн грн на поліпшення матеріальної бази лікарні. В майбутньому планується на базі закладу дитячий кардіоцентр, де будуть лікуватися діти з вадами серця з усієї України.

Сергій Ляшенко><span class=Сергій Ляшенко

Депутати Василь Столяр та Юрій Ройко пропонували не допускати Ляшенка до участі в конкурсі, оскільки, за їхньою інформацією, упродовж певного періоду він поєднував бізнесову діяльність та керівництво комунальним закладом. Своєю чергою Ляшенко зауважив, що припинити підприємницьку діяльність відразу після призначення його на посаду генерального директора Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання завадили процедурні моменти і він діяв в рамках чинного законодавства.

Інший претендент Андрій Косій, який є лікарем-гігієністом за фахом, зосередив увагу членів комісії на своїх намірах навести дисципліну в закладі у плані суворого дотримання санітарно-гігієнічвних правил. Він також критикував практику використання гуманітарного обладнання, яке завозиться з-за кордону та наполягав на потребі забезпечення умов для точних лабораторних досліджень при встановленні діагнозів та лікування хворих.

У результаті комісія підтримала Сергія Ляшенка.

Не обрали жодного з претендетів на посаду генерального директора Обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання. Тому на цю посаду оголосять повторний конкурс

Надрукувати
мітки:
коментарів