Поділитись:

Про свинство

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 17 березня 2018, 07:40

Сміття для лучан – проблема не нова. Але напхом напхані непотребом баки, про які останній місяць "забувають" комунальники, – це одне. Є дещо інше: простими словами – свинство. Така вже натура: поскаржитися – ми тут як тут, а от колоду в своєму оці – годі роздивитися.

От, до прикладу, зійшов сніг – і всі "гріхи" як на долоні. Полоса землі попід вікнами, встелена недопалками, наче берег – ракушками, – то вже звична картина. А дерева, наряджені поліетиленовими пакетами, упаковками від сухариків-чипсів і якимись клаптями шмаття – то для мене неприємна дивина. Люди, які мешкають на 7-8-9-их поверхах, буває, просто викидають сміття із вікон і балконів. Звісно, це щось невелике, але воно зачіпається за гілля і тримається, поки сильніше не дмухне вітер чи не прикриє листя.

Є ще один різновид свинства – сміття в ліфтах. І тут можна знайти не тільки жуйки, обгортки чи зіжмакані квитки-чеки в куточках, а й "мітки" від собачок, яких спускали погуляти і які не втрималися до виходу в двір.

Також є традиція гарно спакувати сміття в пакет і залишити на виході з під'їзду, ну, начебто забули. І так той пакет стоятиме, поки комусь терпець увірветься і хтось таки занесе його в контейнер.

Таких прикладів безліч, на жаль. І щоб привчити нас до сортування сміття, треба докласти багато зусиль. Бо ж як навчити людину кидати пластик до пластику, якщо в неї сміття в голові?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів