Поділитись:

Газовики залишили будинок у Луцьку без газу (оновлено)

Понеділок, 21 травня 2018, 18:21

Газовики 21 травня вимкнули у будинку за адресою Кравчука, 15Б постачання газу. Про ситуацію "Конкуренту" розповіла мешканка багатоповерхівки Антоніна Мітлош.

Лучанка каже, що кілька днів тому на під'їзді з'явилося оголошення, в якому "Волиньгаз" просив мешканців бути присутніми в будинках з 9 до 17:00. У цей час мала проводитися перевірка газових котлів, лічильників газу, наявності угод сервісного обслуговування тощо. В будинку індивідуальне опалення, від наявності газу залежить постачання не лише тепла, а й гарячої води. В оголошені зазначалося, що якщо доступу до всіх квартир не буде, то газовики перекриють постачання.

Антоніна каже, що у неї в квартирі перевірили показники лічильників, нанесли мильний розчин біля вентилю, забрали договір на обслуговування котла. Коли ж жінка повернулася ввечері додому, то з'ясувалося, що під'їзд від газу від'єднали. Це пов'язано з тим, що не вдалося потрапити до всіх квартир. Частина помешкань і справді, певно, здається в оренду, чи власники у від'їзді.

"Однак зовсім не зрозуміло, чому компанія не може в індивідуальному порядку вирішувати стосунки зі своїми клієнтами. Я розумію, що не можуть у певні квартири дістатися, але чому від цього має страждати весь будинок, чому вони нами шантажують? Я розплачуюся за це. Оскільки вони не хочуть в індивідуальному порядку розбиратися з клієнтами, то мають страждати всі. Такий ультиматум означає, що я маю по всій Україні і за межами шукати власників квартир? Це маніпуляція зі сторони газовиків. Як це ще назвати?", - обурюється жінка.

Одній з мешканок виставили претензію, мовляв, у неї не погашений платіж за газ, тобто за квітень. У будинку є 36 квартир, це дев'ятиповерхівка. Гарячі лінії газової служби не відповідають. Жінка звернулася до гарячої лінії Луцької міської ради, де пояснили, що передадуть скаргу керіництву міста. Отримати коментар від "Волиньгазу" наразі не вдалося.

Подібний випадок вже не вперше. Газовики вже вимикали постачання будинку на вулиці Кравчука через двох боржників.

У прес-службі "Волиньгазу" прокоментували: "Фахівці ПАТ "Волиньгаз" проводять планово-технічне обстеження будинку. Про такі заходи повідомили заздалегідь міську раду відповідним листом і мешканців будинку за допомогою оголошень. Є відповідні вимоги щодо проведення ПТО, яких дотримуються спеціалісти. Обстеження відбуваються в усіх районах і містах відповідно до графіків. Також на сайті повідомляємо споживачів про тимчасове від'єднання від газопостачання в районах".

Надрукувати
мітки:
коментарів