Поділитись:

Фонтан на Київському майдані відновлять

П'ятниця, 25 травня 2018, 08:22

Близько півсотні працівників облдержадміністрації вийшли 24 травня на Київський майдан, аби прибрати навколо непрацюючого фонтану, що розташований перед головною адмінбудівлею краю.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг, фонтан знаходиться на балансі Луцької міської ради, – зазначили у відділі інформаційної політики ОДА.

Побудований він ще наприкінці 90-х – на початку 2000-х років. Зважаючи на його величезні розміри, для добудови необхідно близько 5 млн грн. Окрім того, кругленьку суму витратять й на утримання. Тож, на переконання головного комунальника області, фонтан слід реконструювати.

Натомість радник голови облдержадміністрації Валентин Цьось зазначив, що після прибирання, яке проведуть обласні чиновники, сюди приїдуть досвідчені спеціалісти. Їх головне завдання – підремонтувати та пофарбувати сам фонтан, який із плином часом облущився. Так він простоїть не довго, адже вже незабаром планують оголосити конкурс щодо подальшої реконструкції спорудження.

"Завдання, яке поставив голова облдержадміністрації, – зробити конкурс, що тут має бути в майбутньому. Це може бути скверик чи парк для діток, а може щось інше. Побачимо! Але зі свого боку ми розробимо креативну ідею реконструкції майдану, подамо її в місто, яке й оголосить конкурс. Ми ж зобов'язуємося знайти під це фінансування", – зауважив Валентин Цьось.

Що ж стосується термінів, то вже наприкінці серпня – на початку вересня планують приступити до виконання основних робіт.

Надрукувати
мітки:
коментарів