Поділитись:

"Луцьктепло" боргує "Волиньгазу" понад 18 мільйонів гривень

Понеділок, 15 серпня 2016, 12:15
«Луцьктепло» боргує «Волиньгазу» понад 18 мільйонів гривень

ПАТ "Волиньгаз" вимагає, щоб ДКП "Луцьктепло" погасило заборгованість за транспортування та розподіл газу до початку опалювального сезону.

"Луцьктепло" навмисно відтягує погашення заборгованості. Про це сказав фінансовий директор ПАТ "Волиньгаз" Андрій Тимчишак 15 серпня під час засідання комісіїз питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

"Ми вже вичерпали всі можливі механізми і способи впливу на "Луцьктепло", тому ми звернулися до його засновника. Заборгованість становить 18,6 мільйона гривень за послуги з транспортування і розподілу газу. По суті цей борг не знижується з березня і на сьогодні розуміння, як він буде погашатись, відсутнє. В принципі у "Луцьктепла", очевидно, є бажання затягнути це питання на початок опалювального сезону", – сказав Андрій Тимчишак.

Він зауважив, що зі сторони керівництва "Луцьктепла" вони не відчувають жодного бажання врегулювати цю ситуацію.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев повідомив, що на початку минулого року зі структури тарифу виділили частку розподілу, на яку заключили окремі договори з "Волиньгазом". Однак за цей період всі кошти спрямовувались на розрахунки із НАК "Нафтогаз України". Нині заборгованість з цією структурою значно знизили, залишилось погасити штрафи та пеню. Саме через погашення заборгованості перед "Нафтогазом" виникла заборгованість із "Волиньгазом".

"Постійно ми шукали виходи із ситуації, і 1 мільйон 40 тисяч гривень в п'ятницю ми кинули на "Волиньгаз". Тобто у міру сил кошти проплачуємо", – сказав Тарас Яковлев.

Він додав, що враховуючи ситуацію із підняттям тарифів на цей опалювальний сезон, сума субсидій буде ще більша, а це означає, що готівкою заборгованість перед "Волиньгазом" "Луцьктепло" фізично закрити не зможе.

Депутат Сергій Була наголосив на тому, що приватна структура "Волиньгаз" через цей борг може в будь-який момент подати "Луцьктепло" на банкурутство.

"Ми останніх півроку чуємо лише обіцянки. В нас є підтверджена судом заборгованість, і бачення просте: заборгованість має бути погашена до початку опалювального сезону", – сказав Андрій Тимчишак.

Тарас Яковлев зауважив, що готовий розглядати всі шляхи вирішення питання, які запропонує "Волиньгаз".

Нагадаємо: Господарський суд Волинської області задовольнив позовну заяву ПАТ "Волиньгаз" щодо стягнення боргу із ДКП "Луцьктепло" за розподіл природного газу.

Надрукувати
мітки:
коментарів