Поділитись:

Віце-прем'єр-міністр оцінив, як економить тепло та електрику гімназія в Луцьку (фото)

Четвер, 22 вересня 2016, 15:52
Віце-прем'єр-міністр оцінив, як економить тепло та електрику гімназія в Луцьку (фото)

Луцькому міському голові Миколі Романюк уразом із заступником  Андрієм Кицею та директором школи Олегом Ковальчуком довелося трохи почекати гостейЛуцькому міському голові Миколі Романюк уразом із заступником Андрієм Кицею та директором школи Олегом Ковальчуком довелося трохи почекати гостей

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон оглянув Луцьку гімназію № 21 і оцінив, на скільки реалізований там проект термомодернізації.

Інспектувати бюджетну установу "права рука" Володимира Гройсмана прибув у рамках робочої поїздки до Волинської області 22 вересня.

Супроводжували представника Уряду Луцький міський голова Микола Романюк та голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Будівельники теж не гаяли часу і наполегливо «шурували» стіни до приїзду Віце-прем'єр-міністраБудівельники теж не гаяли часу і наполегливо «шурували» стіни до приїзду Віце-прем'єр-міністра

Володимир Кістіон потім старанно оглядав виконані роботиВолодимир Кістіон потім старанно оглядав виконані роботи

Як зауважив мер, у школі було проведено повну термомодернізацію: встановлено індивідуальний тепловий пункт, замінено вікна, двері, замінено обладнання на енергозберігаюче.

З одного проекту, на який витратили більше 4 мільйонів гривень вдається економити приблизно 1 тисячу гігокалорій. На сьогодні, каже Микола Романюк, це орієнтовно 3 мільйони гривень економії в рік.

Також мер відзначив, що у Луцьку аналогічний процес завершують у чотирьох садочках, трьох школах і в Палаці учнівської молоді.

Упродовж 2017-2018 років у місті планують термомодернізацію більше 40 об'єктів.

Віце-прем'єр-міністру потім показали ІТП школиВіце-прем'єр-міністру потім показали ІТП школи

Міський голова зауважив, що грошей з бюджету міста на ці процеси, звісно, не вистачає. Тому залучають кредитні кошти Європейського інвестиційного банку, НЕФКО.

Загалом, каже мер, на енергозберігаючі та енергоощадні технології у Луцьку було залучено близько 750 мільйонів гривень зовнішніх запозичень.

Віце-прем'єр-міністр своєю чергою додав, що якщо місто в рамках реалізації проекту застосовуватиме не температурне регулювання, а об'ємне, то це буде "останній писк, що є у світі".

Згодом Микола Романюк ознайомив гостя із проектами, які були впроваджені в містіЗгодом Микола Романюк ознайомив гостя із проектами, які були впроваджені в місті

Віце-прем'єр-міністр оцінив, як економить тепло та електрику гімназія в Луцьку (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024