Поділитись:

В Україні ліквідують "Фінбанк"

Вівторок, 11 квітня 2017, 08:25
В Україні ліквідують «Фінбанк»

Правління Національного банку України ухвалило рішення "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Фінбанк" до категорії неплатоспроможних".

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

За результатами діагностичного обстеження ПАТ "Фінбанк" Правління Національного банку України у жовтні 2016 року затвердило необхідний обсяг докапіталізації банку.

ПАТ "Фінбанк" подало до Національного банку програму капіталізації, яка передбачала виконання низки заходів з метою докапіталізації банку, але станом на 1 квітня 2017 року ці заходи не виконані. Таким чином, ПАТ "Фінбанк" не забезпечило подання до Національного банку України реалістичної програми капіталізації.

Також ПАТ "Фінбанк" не подало у визначені строки Національному банку план заходів щодо приведення діяльності банку у відповідність до вимог законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України щодо операцій з пов'язаними з банком особами. Невжиття банком та акціонерами ПАТ "Фінбанк" запланованих заходів призвело до погіршення його фінансового стану.

У зв'язку із невизначеністю щодо можливих напрямів і джерел подальшої капіталізації акціонерами ПАТ "Фінбанк" було ухвалено рішення про ліквідацію банку та подано відповідний пакет документів до Національного банку України.

За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, 99 % вкладників ПАТ "Фінбанк" отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів суму у 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають виплати у межах суми, гарантованої Фондом. Загальна гарантована сума відшкодування сягає 2.9 млн. грн.

Власниками істотної участі в банку є український бізнесмен Олександр Грановський (79,66 %).

Надрукувати
мітки:
коментарів