Поділитись:

В Україні "процвітає" квітковий бізнес

Субота, 27 травня 2017, 19:09
В Україні «процвітає» квітковий бізнес

В Україні квітковий бізнес належить до категорії рентабельних – при правильному підході й організації цей показник може досягати 30-50 %.

Про це повідомляють експерти компанії Pro-Consulting, – інформує UBR.

За різними оцінками, обсяги необхідного фінансування на початковому етапі можуть досягати від 100 тисяч доларів США до 1 млн доларів в розрахунку на 1 га.

Отримання першого врожаю можливе не відразу, а тільки через 6-8 місяців.

Крім того, існують і інші ризики у вигляді ймовірності втрати врожаю квітів через неправильний догляд, хвороби і т.д.

Зі 100 % теплиць, які працюють на території України, 19 % спеціалізуються саме на квітах.

Досить високим залишається і попит на квіткову продукцію.

За інформацією "Спілки українських квітникарів", на одного українця в рік, в середньому, припадає 4-5 троянд.

Що ж стосується конкуренції на українському ринку квітів, то вона досить висока. Так, в сегменті на сьогодні працюють як малі, так великі підприємства, а також приватні квітникарі.

Ключовими гравцями ринку є невеликі торгові павільйони в місцях масового скупчення людей (наприклад, недалеко від метро), магазини середньої цінової категорії, бутики преміального сегмента, а також інтернет-магазини.

Найбільші обсяги продажів все ще фіксуються на ринках, завдяки широкому асортименту і гнучкими цінами.

У мережевих маркетах, магазинах і універмагах, більш популярні не свіжі квіти, а рослини в горщиках (троянди, бегонії, фікуси і т.д.).

Спеціалізовані квіткові магазини, в свою чергу, пропонують покупцям широкий асортимент продукції, проте за досить високою ціною.

Відкриваючи квітковий бутик, необхідно, перш за все, підібрати вдале місце розташування для майбутнього магазину. Квіти належать до товарів імпульсивного попиту. Це означає, що локацію краще вибирати в людних місцях великих міст. Варто зазначити, що перший магазин доцільно відкривати в великому місті – це дасть можливість вже в перші місяці продемонструвати гарні результати.

Довідково:

Світовий експорт квітів з кожним роком тільки збільшується. Так, в 2015 році обсяги цього ринку склали $ 9,7 млрд – приріст по відношенню до результатів 2013 року склав 1,7 %, а в порівнянні з 2010 роком - 28,4 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #СІМ_СОРОК: ОСТАННІЙ ДЗВОНИК І ЦІНИ НА БУКЕТИ КВІТІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів