Поділитись:

В українських аптеках перевірять ціни на ліки

Четвер, 15 червня 2017, 17:08
В українських аптеках перевірять ціни на ліки

Держпродспоживслужба запровадила моніторинг застосування державних регульованих цін в рамках Урядової програми "Доступні ліки".

Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби.

Держпродспоживслужба долучилася до Урядової програми "Доступні ліки" в частині проведення постійного моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які внесено до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, шляхом отримання інформації від суб'єктів господарювання, які беруть участь у програмі "Доступні ліки".

Контролери щомісячно здійснюватимуть аналіз наданих аптечними закладами інформацій, зокрема щодо обсягу реалізованих лікарських засобів, розмірів граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розмірів застосованих торгівельних надбавок на ліки, які ввійшли до програми реімбурсації.

Працівниками секторів контролю за регульованими цінами Головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та м. Києві за травень вже опрацьована інформація від 613 аптечних закладів, проаналізовано більше 94 тисяч цін на лікарські засоби з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення.

Проведена робота спрямована на забезпечення контролю за правильністю застосування суб'єктами господарювання державних регульованих цін, запобігання випадків порушень державної дисципліни цін на лікарські засоби.

Надрукувати
мітки:
коментарів