Поділитись:

Очима інших: що пишуть іноземні ЗМІ про Україну

Четвер, 22 березня 2018, 22:00

Україна вимагає санкцій проти Герхарда Шредера

Зі слів міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, колишній канцлер Німеччини є "основним лобістом Кремля", – інформує POLITICO.

"Необхідно вводити санкції проти тих, хто просуває проекти президента Росії за кордоном", – заявив Павло Клімкін.

Герхард Шредер, який минулого року був обраний головою ради директорів російського державного нафтового гіганта "Роснєфть", зазнав гострої критики через свої зв'язки з Кремлем.

Представник канцлера Німеччини Ангели Меркель відхилив ідею введення санкцій проти колишнього канцлера.

Ризикована тактика "Газпрому"

Російський "Газпром" ініціював "нову газову війну" з сусідньою Україною, відмовившись сплатити 2,6 млрд доларів за рішенням арбітражного суду, – повідомляє FinancialTimes.

Російський газовий гігант намагається скасувати контракт за 2009 рік підписаний із українською газотранспортною компанією "Нафтогаз" після того, як Стокгольмський арбітраж виніс рішення на користь України у справі про багатомільярдні виплати.

"Газпром" також відмовився виплатити суму в розмірі 2,6 млрд. доларів, назвавши рішення суду "неврівноваженим",та припинив поставки газу на територію України.

Президент Петро Порошенко заявив, що згідно з міжнародним правом, Україна може здійснити заходити щодо захоплення активів "Газпрому" за кордоном, якщо російська компанія не заплатить.

Польське озброєння України з чорного входу

Існує імовірність, що Польща таємно надає озброєння Україні, – повідомляє TheKrakowPost .

Такі підозри виникли після заяви української державної оборонної компанії "Укроборонпром" про модернізацію танків відповідно до стандартних польських моделей і їхню перевірку на території Польщі.

В заяві, опублікованій "Укроборонпромом" цього тижня йдеться про готовність оновити будову близько 300 танків Т-72 на польські танки ПT-91 ("Твердий"), що відповідають стандартам НАТО.

Польща, поруч із США та іншими країнами ЄС досі відмовлялася відкрито постачати озброєння в Україну. Однак, і Польща, і Велика Британія відправляють свої війська для проведення навчань української армії.

Манафорт заявляє про свою непричетність

Колишній голова передвиборчої компанії Президента США Дональда Трампа 14 березня звернувся до суду із проханням зняти з нього кримінальні звинувачення, пов'язані із його зовнішньою лобістською роботою в інтересах проросійського Президента України, – повідомляє RadioFreeEurope/RadioLiberty .

68-річному Полу Манафорту висунуто звинувачення у відмиванні грошей, невиплаті податків і банківському шахрайстві, що пов'язане із діяльністю, яку він і його діловий партнер Рік Гейтс здійснювали для уряду колишнього Президента України Віктора Януковича з 2006 по 2014 роки.

"Вся увага акцентується на звинувачувальних актах щодо бухгалтерської діяльності для Януковича, котра закінчилася ще у 2014 році, а також на багаторічних банківських рахунках і документах про податки. Наш клієнт неодноразово заявляв про свою непричетність. Окрім цього, висунуті звинувачення не маю нічого спільного із координацією Росії виборчої компанії Трампа під час виборів 2016 року чи короткостроковою участю Манафорта в цій кампанії", – зазначають адвокати підсудного.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
03 березня 2024
02 березня 2024
01 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024