Поділитись:

Україна готова до обміну полонених «всіх на всіх», – Буданов

Понеділок, 08 квітня 2024, 08:49
Україна готова до обміну полонених «всіх на всіх», – Буданов

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов повідомив, що підтримує ініціативу Папи Римського Франциска щодо обміну полоненими «всіх на всіх» між Україною і росією. Про це Буданов розповів в інтерв'ю німецькому виданню Tagesschau.

«Я повністю це підтримую. Давайте це зробимо. Залишилася лише одна маленька річ: переконати росію», — сказав очільник ГУР. 

Як відомо, Буданов бере участь в обміні військовополоненими з української сторони. Нині він не бачить зацікавленості в цьому з боку росії.

За словами керівника ГУР, Анкара вже не є центральним посередником в обміні військовополоненими, а такими виступають Об'єднані Арабські Емірати.

Відомо, що у російському полоні перебуває близько 28 тисяч українських громадян.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск І у своїй великодній промові виступив за загальний обмін усіма полоненими між Україною та росією. На це у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими заявили, що українські офіційні особи неодноразово повідомляли про готовність до проведення обміну полоненими за принципом "всіх на всіх", але рф «не бажає повертати своїх людей».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів