Поділитись:

При вступі в 1-ий клас дітям ставлять неадекватні запитання, - Гриневич

П'ятниця, 18 травня 2018, 14:23

У Міністерстві освіти і науки заявили, що з педагогічної точки зору неприпустимо тестувати дітей перед вступом до першого класу.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич під час години запитань до уряду в парламенті 18 травня, – передає "Слово і Діло".

"Основною метою, коли писався закон про освіту й розроблявся проект порядку зарахування, було усунути несправедливі корупційні правила зарахування до першого класу. З педагогічної точки зору абсолютно неприпустимо піддавати конкурсу й тестуванню шестирічних дітей, тому що вони не вчилися ще за однією загальною програмою", – сказала Гриневич.

Вона також звернула увагу на неадекватність питань, які ставлять дітям перед вступом до першого класу.

"Дуже часто ми просто обурені тим, які питання ставляться дітям на таких конкурсах. Часто це питання, відповідь на які знає лише той, хто ставив це питання. Наприклад, "Що спільного між їжачком і молоком?" Я вас зараз, можливо, здивую. Відповідь на це питання конкурсу: і той, і те згортається", – зазначила міністр.

Вона підкреслила, що далі так тривати не може й потрібно створити "цивілізовану систему вступу до першого класу".

"А цивілізована система полягає в тому, що дитина в 6-річному віці повинна мати гарантоване місце в школі поруч з її місцем проживання, й дитина в тому порядку, який ми запропонували, не зобов'язана, а має право навчатися в установі освіти, на території обслуговування якої вона проживає", – додала Лілія Гриневич.

Надрукувати
мітки:
коментарів