Поділитись:

В Україні провайдерів змусять вказувати в договорах швидкість інтернету

Неділя, 28 серпня 2016, 21:05
В Україні провайдерів змусять вказувати в договорах швидкість інтернету

Українських провайдерів зобов'яжуть вказувати в договорах інформацію про швидкість інтернету.

Таке рішення прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), – інформує IA ZIK.

Задля захисту ринку від діяльності "сірих" провайдерів НКРЗІ вводить і інші зміни в правила надання послуг доступу до інтернету.

Зокрема, Нацкомісія має намір з 1 січня 2017 року зобов'язати провайдерів вказувати в договорах з надання послуг доступу до інтернету інформацію про мінімальну і максимальну швидкості передачі даних для вхідного і вихідного трафіків при використанні фіксованих і мобільних мереж.

У прес-службі НКРЗІ повідомили, що 23 серпня регулятор затвердив відповідні зміни в основні вимоги до договорів з надання послуг доступу до Інтернету.

Як повідомили в НКРЗІ, ці зміни спрямовані на забезпечення конкурентних умов діяльності у сфері надання послуг доступу до інтернету задля захисту права споживачів на отримання якісних телекомунікаційних послуг і очищення ринку від нелегальних постачальників послуг.

Також повідомляється, що з метою захисту ринку від наслідків діяльності "сірих" провайдерів НКРЗІ своїм рішенням вводить зміни до правил здійснення діяльності з надання послуг доступу до інтернету в частині уточнення умов для здійснення взаємоз'єднання телекомунікаційних мереж на договірних засадах. Зокрема, згідно з новою редакцією документа, взаємоз'єднання телекомунікаційних мереж може здійснюватися тільки між зареєстрованими в реєстрі операторами, провайдерами телекомунікацій та суб'єктами господарювання, які також мають при необхідності відповідні ліцензії на користування радіочастотним ресурсом.

"Такі додаткові заходи створюють суттєві бар'єри для нелегальних постачальників послуг, які, користуючись прогалинами в нормативно-правовій базі, провокують цінові війни, заважаючи гармонійному розвитку ринку", – відзначили в Нацкомісії.

Надрукувати
мітки:
коментарів