Поділитись:

Україна уклала з Китаєм Меморандум про співробітництво в енергетиці

Понеділок, 19 вересня 2016, 16:04
Україна уклала з Китаєм Меморандум про співробітництво в енергетиці

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик голова правління державної корпорації CNBM International Corporation Чжан Цзиньсон (КНР) підписали Меморандум про співробітництво.

Відбулася подія 19 вересня, – інформують на сайті Міненерго.

Міністерство та СNBM домовились об'єднати зусилля у двосторонній співпраці з метою стимулювання розвитку енергетичного сектору економіки та висловили сподівання на подальше зміцнення співробітництва в енергетичній галузі.

Ігор Насалик запевнив у твердій позиції Міністерства та Уряду України щодо захисту прав інвесторів та формування прозорих правил гри, а також наголосив, що сприятиме роботі китайських компаній, які мають намір інвестувати в енергетику України.

Зі слів міністра енергетики, у результаті співпраці планують розширення сфери інвестицій CNBM у модернізацію електрогенеруючого та електропередавального обладнання із загальним очікуваним обсягом до 2 млрд доларів.

Згідно з Меморандумом, планують проведення регулярних консультацій з метою обміну інформацією та досвідом щодо перспективного законодавства в енергетичній галузі обох держав.

Також сторони домовились про обмін інформацією щодо можливості участі у перспективних проектах на території України та КНР, розвитку науково-технічного потенціалу в рамках інвестиційних проектів, сприяти втіленню передового досвіду та створенню нових робочих місць у рамках підтримки цих проектів.

Довідково:

CNBM International Corporation належить до Китайської Національної Групи Корпорацій з будівельних матеріалів (СNBM), яка була створена у 1984 році і перебуває під безпосереднім контролем Комітету з контролю и управління державним майном при Держраді Китаю. CNBM є однією з найбільших державних корпорацій КНР і входить до топ-500 найбільших компаній світу відповідно до рейтингу Fortune Global.

Надрукувати
мітки:
коментарів