Поділитись:

Через Волинь намагались вивезти антикваріат (фото)

П'ятниця, 10 березня 2017, 17:29
Через Волинь намагались вивезти антикваріат (фото)

За спробу незаконно вивезти з України культурні цінності судитимуть двох громадян.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Так, громадянка України, яка тимчасово мешкає в одній з країн Прибалтики, у липні минулого року намагалась вивезти через пункт пропуску "Ягодин" до Республіка Польща дві старовинні ікони – "Божа матір Касперська" 1856 року та "Саваоф" у латунному гравірованому окладі, які мають культурну та історичну цінність.

Інший громадянин України, мешканець Рівненщини, в жовтні минулого року через пункт пропуску "Устилуг" хотів перевезти за кордон предмети старовини: рамки з 32 наконечниками до стріл VII - II ст. до н. е. та IX - XIII ст., рамки з 11 предметами, виготовленими з каменю, "Знаряддя праці та полювання часів трипільської культури" V-III ст. до н.е., тристулковий складень "Богоматір з предстоящими" ХІХ ст., кількасот давньоруських прикрас (браслети-обручі, фібули, персні, ґудзики, пряжки, кулони, обереги, шпильки), підвіски "Хрест-виноградна лоза" XVIІ - XVIІІ ст., три бронзові клинки, ножі ритуального призначення IX - XIII ст., чотири бронзові прибори для письма XII-XIII ст., три сокири-обереги ХІ - ХІІ ст., які є колекцією і становлять культурну, історичну та етнографічну цінність.

Усі вилучені історико-культурні цінності передані на зберігання до Волинського краєзнавчого музею.

Дії обвинувачених кваліфіковані як замах на контрабанду, покарання передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Подальшу долю обох контрабандистів вирішить суд.

Через Волинь намагались вивезти антикваріат (фото)Через Волинь намагались вивезти антикваріат (фото)Через Волинь намагались вивезти антикваріат (фото)Через Волинь намагались вивезти антикваріат (фото)Через Волинь намагались вивезти антикваріат (фото)Через Волинь намагались вивезти антикваріат (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
15 березня 2024
28 лютого 2024
20 лютого 2024
29 грудня 2023
20 грудня 2023
19 грудня 2023
15 грудня 2023
08 грудня 2023