Поділитись:

На Волині понад 50 службовців звинуватили у корупції

Понеділок, 27 березня 2017, 13:26
На Волині понад 50 службовців звинуватили у корупції

На території Волинської області значно збільшилася інтенсивність заходів у сфері протидії корупції, зокема протиправним проявам, пов'язаним з вимаганням та одержанням неправомірної вигоди.

Про це розповів начальник УСБУ у Волинській області полковником Юрій Фелонюк, – повідомляє "Волинська газета".

З початку 2015 року за матеріалами УСБУ про підозру у вчиненні злочинів, пов′язаних з корупцією, повідомлено більш ніж 50 службовцям різних рівнів, серед яких: службовець керівної ланки Державної виконавчої служби; один із керівників Державної служби з питань праці; вісім посадовців Державної фіскальної служби, в тому числі заступник начальника головного управління та керівник одного з управлінь; заступник начальника однієї з виправних установ; керівник підрозділу реєстраційної служби; заступник голови райдержадміністрації; дев'ять співробітників поліції; два військовослужбовці ЗСУ; п'ять військовослужбовців Держприкордонслужби; сім співробітників митниці; два працівники військкоматів; працівник кримінально-виконавчої інспекції; троє голів сільрад; головний юрисконсульт однієї з банківських установ регіону, а також працівники медичних установ та члени громадських організацій регіону.

Матеріали стосовно згаданих осіб розглядаються судами, частина з них вже визнані винними та отримали відповідні покарання.

Зі слів Юрія Фелонюка, попри дещо критичне ставлення до діяльності правоохоронних органів, саме їх ефективна робота є однією з передумов очищення суспільства від корупції. Усім без винятку "хабарникам" загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років, і справа тепер за судом.

"А оскільки непокаране зло зростає, хотілося б щоб це був не умовний термін, а реальний – для застереження інших любителів неправомірної наживи, – зазначив полковник. – Висновок один. Для того, щоб стати європейською державою, всі ми маємо зрозуміти: корупція – це зло, і її немає в переліку європейських цінностей. Не давай і не бери хабарі, починай із себе. Початок року довів, що правоохоронна система у нас діє, кожен хабарник рано чи пізно буде покараний. Ніякого пояснення, сентиментів чи жалю до такої категорії людей бути не може. Завтрашнє успішне життя великою мірою залежить від того, чи змінимося ми самі, чи подолаємо ми свого внутрішнього ворога", – резюмував він.

Надрукувати
мітки:
коментарів