Поділитись:

На Волині порахували, скільки учнів навчаються російською

Середа, 27 вересня 2017, 10:01
На Волині порахували, скільки учнів навчаються російською

На тлі скандалу, що розгорівся після низки гучних заяв Угорщини та Румунії з приводу нещодавно ухваленого освітнього закону, який нібито порушує права національних меншин здобувати освіту рідною мовою, журналісти "Слова і Діла" вирішили розібратися, скільки учнів здобувають освіту цими мовами.

Усього в Україні налічується 71 школа, де вчать угорською (в Закарпатській області), а освіту в них отримує близько 16 тисяч учнів. Ця цифра містить в собі дітей з першого до випускного класу і відносно постійна.

Приблизно така ж кількість – 16 тисяч людей – зараз здобувають освіту румунською мовою в Чернівецькій і Закарпатській областях, де розташовані 63 і 12 румунських шкіл відповідно. До них також можна віднести і близько трьох тисяч учнів молдовських шкіл в Одеській області, оскільки молдавський вважається східним діалектом румунської, тому цю цифру можна збільшити до 19 тисяч учнів.

Найбільша кількість шкіл, де ведеться викладання недержавною мовою в Україні зберігається за російськими – їх 581, де займається близько 356 тисяч дітей.

На Волині – 129 тисяч учнів. Із них 181 школяр навчається російською.

На Волині порахували, скільки учнів навчаються російською

Надрукувати
мітки:
коментарів