Поділитись:

Оптимізацію шкіл на Волині продовжать

Понеділок, 23 жовтня 2017, 14:55
Оптимізацію шкіл на Волині продовжать

Оптимізацію мережі освітніх закладів по області потрібно продовжити у наступному році, вважає голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. Про це він заявив під час оперативної наради 23 жовтня.

"У нас сьогодні ще достатньо є прикладів, коли ми маємо незаповнені учнями освітні заклади. І внаслідок цього навантаження на одного учня значно перевищу середньообласні. Це стосується не лише до малих шкіл, а й є школи у районних центрах, сільських, селищних радах, школи І-ІІІ ступенів, де при плановій можливості навчання 250-350 учнів, у школах є по 100, 90, 110 учнів. А кількість персоналу, яка повинна забезпечити учбовий процес, лишається відповідно до розрахунку наповненості класів", - зазначив голова Волинської ОДА.

Зі слів Володимира Гунчика загальна наповненість класів на Волині складає 11 учнів. Зі слів губернатора є класи, де є лише кілька випускників.

"Маємо на величезне навантаження на освіти в частині індивідуального навчання. Фактично це грубе спотворення чинної системи освіти, за виключенням тих діток, де є вади здоров'я і де дійсно така система має працювати, у більшості випадків слово "індивідуальне навчання" перетворюється у статистику", - зазначив Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів