Поділитись:

Волинська область – серед кращих в плані об'єднання громад

Понеділок, 13 червня 2016, 11:31
Волинська область – серед кращих в плані об'єднання громад

Із метою продовження і завершення процесу об'єднання територіальних громад серед сільських голів проводять консультації та семінари на цю тему.

Якщо на початках процесу об'єднання територіальних громад було залучено 61 громаду, то нині вже є 81 об'єднана громада. Про це розповів 13 червня заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Кошарук.

Він дав характеристику стану процесу об'єднання теритеріальних громад. Із його слів, до цього процесу залучені всі сторони органів місцевого самоврядування. Він зауважив також і те, що завдяки спільним зусиллям самих громадян зроблено чимало.

"В питанні об'єднання область займає одну із кращих позицій. Нині проводяться виїзні консультації та інша робота в цьому напрямку. Якщо на початку було 64 громади то нині вже є 81 громада, готова до об'єднання. Ми фактично маємо 6 об'єднаних територіальних громад, що вже відбулися, вони отримали позитивні висновки", – сказав Сергій Кошарук.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик зосередив увагу на тому, на скільки важливим є питання об'єднання територіальних громад.

"Сьогодні закон трактує досить чітко первинне об'єднання. Як показує практика – процес добровільного приєднання, а не об'єднання має право на життя. Найідеальнішим варіантом було створення єдиної об'єднаної шацької громади. Треба провести значну роботу щоб внести зміни в закон щодо об'єднання і активніше попрацювати з сільрадами, які не приєдналися до Шацької громади", – сказав Володимир Гунчик.

Він додав, що варто будь-яким чином сприяти тим громадам, які хочуть об'єднатися, щоб на сесію облради винести максимально підготовані рішення, які мають потрапити в проекти бюджету на 2017 рік, щоб ті хто об'єднається отримали з бюджету кошти.

Також Володимир Гунчик ініціює звернення до прем'єр-міністра, в якому проситиме передбачити виділення котів для Шацької об'єднаної громади, якій цього року не вдалося отримати кошти із держбюджету.

Надрукувати
мітки:
коментарів