Поділитись:

Рейтинг голів ОДА: у Гунчика падає промисловість

Вівторок, 13 вересня 2016, 13:43
Рейтинг голів ОДА: у Гунчика падає промисловість

Голова Волинської ОДА Володимир ГунчикГолова Волинської ОДА Володимир Гунчик

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик за результатами діяльності протягом першого півріччя 2016 року, порівняно з іншими очільниками облдержадміністрацій, посів восьму сходинку.

Рейтинг голів ОДА підготувало видання Деловая Столица. В своєму аналізі вони акцентували не на успіхах та досягненнях, а на найпровальніших показниках очільників областей.

Володимир Гунчик у рейтингу отримав 23,5 бала. Як зауважують автори рейтингу, у першому кварталі 2016 року голова Волинської ОДА був четвертим.

Зауважимо, що практично в аналогічному рейтингу за підсумками 2015 року голова Волинської ОДА посів першу сходинку. Тоді він набрав 71 бал, обігнавши на півбала Київського міського голову Віталія Кличка.

За результатами першого півріччя 2016 року всього лише в семи мирних регіонах було зафіксовано падіння промисловості, в тому числі і на Волині (на 6,1 %). За цим параметром область посіла четверте місце знизу, що стало найгіршим результатом області (за 7 місяців падіння склало 7,8 %).

Найбільше падіння показали підприємства добувної промисловості та розробки кар'єрів – відразу на 31,1 % в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.

Шахти ДП "Волиньвугілля" видобули 69 тис тонн вугілля, це майже на чверть менше, ніж у січні-червні минулого року.

Важливо зазначити, що станом на 1 серпня з 22,2 млн грн заборгованості із заробітної платі в області 13,9 млн становили борги перед шахтарями з Нововолинська. Ще в травні 2015-го Гунчик обіцяв представникам ДП "Волиньвугілля" посприяти погашенню боргів, а також докорінну реорганізацію вугільної галузі. Шахтарі все ще очікують обіцяного.

Також Волинь потрапила в п'ятірку областей, які відстають за розміром середньомісячної зарплати і в 6-ку за динамікою сфери послуг.

Серед найкращих показників Волині слід зазначити друге місце за народжуваністю (коефіцієнт 12,3), третє – за темпами введення в експлуатацію нового житла (141,7 кв м на тисячу жителів) і потрапляння до шістки кращих за динамікою кадрів і за обсягом освоєних капітальних інвестицій на одного жителя.

Рейтинг голів ОДА: у Гунчика падає промисловість

Переглянути зображення у більшому розмірі можна, клацнувши на зображенні

***

Загальна картина дозволяє досить впевнено говорити про позитивну динаміку соціально-економічного розвитку після трирічного спаду, який почався ще за часів Януковича-Азарова.

У січні-липні 13 з 23 мирних регіонів наростили випуск промислової продукції, порівняно з тим же ж періодом попереднього року, 15 областей – обсяги будівництва, 18 – обороти роздрібної торгівлі. У всіх 23 мирних регіонах піднялася реальна зарплата, хоча за підсумками першого кварталу цим міг похвалитися тільки Київ. Обсяги сільгоспвиробництва збільшилися у 12 з 22 областей, яких не торкнулася війною.

Але є й показники, за якими в більшості областей поки триває спад. Так, позитивну динаміку експорту в першому півріччі продемонстрували тільки 4 регіони, а зростання середньооблікової чисельності штатних працівників у січні-липні (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року) – одна лише Київська область. Заборгованість із зарплати скоротилася з 1 січня по 1 серпня тільки в семи регіонах.

Довідково:

Автори рейтингу порівнюють показники мирних регіонів (без окупованого Криму і наполовину окупованого Донбасу) за 24 суспільно значущим критеріям.

Всі цифри взято з відомостей Держстату та його територіальних органів.

Надрукувати
мітки:
коментарів