Поділитись:

Помер актор Роббі Колтрейн, який зіграв Геґріда у фільмах про Гаррі Поттера

Субота, 15 жовтня 2022, 00:11
Помер актор Роббі Колтрейн, який зіграв Геґріда у фільмах про Гаррі Поттера

У віці 72 років помер актор Роббі Колтрейн, який зіграв лісівника і викладача Гоґвортса Рубеуса Геґріда у фільмах про Гаррі Поттера.

Про це пише «Українська правда. Життя», посилаючись на Тhe Guardian.

«Роббі, мабуть, найкраще запам’ятають протягом наступних десятиліть як Геґріда. Роль, яка принесла радість дітям і дорослим, щотижня викликала потік листів від шанувальників протягом понад 20 років», – цитує ВВС слова агента актора.

Помер актор Роббі Колтрейн, який зіграв Геґріда у фільмах про Гаррі Поттера 

Шотландський актор відомий своїми складними і важкими ролями.

Народився Ентоні Роберт Макміллан (справжнє ім’я актора) у передмісті Глазго Рутерглен. Він здобув освіту у школі-інтернаті, де застосовували тілесні покарання, які він назвав «узаконеним насильством», а потім пішов у школу мистецтв.

Однак він не став художником, а захопився живими виступами у театральних компаніях і займався стендапом, взявши псевдонім Колтрейн на честь знаменитого джазового музиканта Джона Колтрейна.

У комедійному кіно та телешоу почав зніматися у 1979 році.

Характерна зовнішність актора допомагала йому вирізнятися з натовпу. У 1993-му році Колтрейн зіграв першу некомічну роль кримінального психолога у серіалі «Зломщик». За цю роль Колтрейн отримав премію «Найкращий телеактор» у 1994, 1995 та 1996 роках.

Потім знявся у двох фільмах про Джеймса Бонда – «Золоте око» та «Світу недостатньо».

У 2001-му в світ вийшов перший фільм про Гаррі Поттера, де Колтрейн зіграв Геґріда, чим завоював нову аудиторію молодих шанувальників, що допомогло йому відновити кар’єру, зокрема на британському телебаченні.

У 2009 році він зіграв детектива Хейна у фільмі Девіда Пірі «Країна вбивств», а його роль телевізійної зірки, звинуваченої в сексуальному насильстві, у шоу «Національний скарб» у 2016 році була сприйнята схвально.

У 1999 році Колтрейн одружився зі скульпторкою Роною Геммелл, але в 2003-му році вони розлучилися. У шлюбі народилися двоє дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів