Поділитись:

Волинянам пояснили, чому повторюються адреси у графіках вимкнень світла

Неділя, 04 грудня 2022, 13:35
Волинянам пояснили, чому повторюються адреси у графіках вимкнень світла

фото ілюстративне

У «Волиньобленерго» пояснили, чому повторюються адреси в усіх часових проміжках у графіках стабілізаційних вимкнень.

Про це йдеться на сторінці «Волиньобленерго» у фейсбуці.

Енергетики пояснюють, що це не помилка, а специфіка побудови електричних мереж.

Відповідно до нормативних документів у галузі будівництва та енергетики, багатоповерхові будинки (9 поверхів та вище) мають два джерела живлення – основне та резервне, що можуть живити навіть різні під‘їзди одного будинку чи окремо ліфти.

«В залежності від схеми енергозабезпечення, основне та резервне джерело живлення (різні лінії) можуть вимикатись у різні години. Тоді будинок, що заживлений від них, потрапляє одразу у декілька часових проміжків на відключення. Однак, це не означає, що він буде знеструмлений цілодобово», – йдеться в повідомленні.

Сьогодні, 4 грудня, «Волиньобленерго» у графіках намагається максимально дотримуватись періодичності вимкнень 4 год через 4 год, що дозволяє балансувати у межах доведених лімітів без тривалого знеструмлення споживачів.

«Через таку особливість вимог до побудови мереж, «Волиньобленерго» налагоджує співпрацю із кожним ОСББ та ЖЕКом для якнайшвидшого урахування у графіках стабілізаційних вимкнень специфіки внутрішньобудинкової мережі і живлення вашого будинку та під‘їздів. Працівники «Волиньобленерго» роблять усе можливе і навіть більше, щоб відключення електроенергії були більш прогнозованими та меншої тривалості», – додають енергетики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів