Поділитись:

У школах хочуть запровадити курси з основ тактичної медицини та підготовки

Четвер, 16 лютого 2023, 06:49
У школах хочуть запровадити курси з основ тактичної медицини та підготовки

У  школах України можуть з’явитися курси з основ тактичної медицини та підготовки, а також посада «офіцера з безпеки».

Про це повідомив Голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, – пише Українська правда.Життя.
З його слів, над цим працює Інститут модернізації змісту освіти, який відповідає за суть та наповнення цих дисциплін.

«Нам потрібно визначитися з концепцією, хто викладатиме ці дисципліни. Бо дуже не хочеться, щоб ми поверталися до тієї практики, яка була, коли, за всієї поваги, відставний пенсіонер розповідатиме, що зараз відбувається», – зазначив Сергій Бабак.

На його думку, викладати ці дисципліни зокрема можуть ветерани після війни або бійці територіальної оборони.

Як зазначив парламентар, на курсах проводитимуть основи тактичної медицини і підготовки, як для хлопців, так і для дівчат. Сергій Бабак розповів, що хлопці мають розбиратися в медицині, а дівчата повинні вміти поводитися зі зброєю. Тому важливо, щоб програма була однаковою для усіх дітей.

Він вважає, що такі предмети потрібно викладати не лише в 10-11-му класах, а й раніше: з 8-9-го, бо частина дітей після закінчення середньої школи йтиме на професійну освіту.

Бабак наголосив, що у питанні структури безпеки у школах «важливо не перегнути».

«Я знаю, що зараз напрацьовується концепція безпеки в школах, яка була започаткована ще покійним міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським. Була максимально робоча ідея – додати в школи штатну одиницю офіцера з безпеки, який буде співробітником МВС», – зазначив голова комітету.

З його слів, ця посада потрібна, щоб стежити за безпекою в школі на рівні з відеоспостереженням, тривожними кнопками. Завдання офіцера – не так прямо втручатися в усі конфлікти, як передавати за потреби інформацію в органи внутрішніх справ для швидкого реагування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
29 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
14 квітня 2024