Поділитись:

Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото)

Автор: Ольга Зейлик |
Вівторок, 25 липня 2023, 11:25
Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото)

У ютубі презентували проєкт документальних новел. У першій – знявся льотчик з позивним «Волиняка».

Проект ВАРТА представила першу документальної роботи ХЕРУВИМИ.

ВолинякаВолиняка

*ВАРТА — серія документальних новел про українських військових. «ХЕРУВИМИ. Новела Перша» — повість про героїв 11-ї окремої бригади армійської авіації «Херсон». Вони брали участь у надскладних завдяннях: стояли на обороні Києва, вели запеклі бої в Ірпені, виконували місії на Азовсталь, брали участь в операції по звільненню острову Зміїний.

Новели створені командою фільммейкерів NEUTRINO, яка з початку повномашстабного вторгнення рф в Україну, документує воєнні події та історії військових.

Творці кіноновели зазначили, що Volynyaka має 94 бойових вильоти. Він – старший летенант.

Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото)

«Позивний мій Волиняка. Мені 24. Вже на даний момент маю більше 70ти бойових вильотів», – розповів льотчик.

Пілоти розповідали про перші дні великої війни. Як бачили «Калібри» над своїми головами, як ішли в кожен новий бій, як в останній.

Найновіший гелікоптер, яких мали хлопці, це Мі-17, який віддали Україні країни-партнери. Він був розроблений ще в 1965 році. Кажуть, це просто як «Жигулі», який випускаєтся у 2015-му оці, а з 65-го нічого не змінилося. Проте хлопці запевнили, що мають задачу – вигнати ворога з нашої землі і будуть це робити з новими вертольотами, зі старими і навіть без вертольотів.

У кінороботі льотчики ділилися думками і мріями. Волинський пілот розповів і про свою:

Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото)

«Моя мрія – хочеться приїхати додому, саме додому і лягти просто ак на ліжко, щоб тебе ніхто не чіпав. Ти просто лежиш так день і це таке класне розвантаження. Мама щось приготує... Наче щось з дитинства», – каже він.

Журналісти сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» відібрали найбільш щемливі репліки пілотів:

  • Є вертоліт, і в нього є душа.

  • Ми не воюємо м'ясом. Ми бережемо людей, бо ми їх цінуємо

  • Свій перший бойовий виліт я буду пам'ятати навіть більше, ніж взагалі свій перший виліт. Той перший бойовий виліт міг стати останнім.

  • Страх – це нормально. Якщо ти не боїшся, то т вже помер. І якщо ти не боїшся, летиш, то ти скоро помреш.

  • В мене є ритуал – погладити вертоліт. Бо вертоліт має душу.

  • Я не вірю в Бога після того, як не стало мого друга. В мене взагалі був один друг тільки. Я кожен день молився, я не знав ніяких молитв, але я дивився вгору і казав: «якщо ти є, допоможи».

  • Ти починаєш цінувати прості речі: теплий душ, хороший сон, час з сім'єю.

Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото)

Більше історій льотчиків, які стояли на обороні Києва, вели запеклі бої в Ірпені, виконували місії на Азовсталь та брали участь в операції зі звільнення острова Зміїний, дивіться у відео:

Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото) Наші херувими: волинський льотчик – у прем'єрі щемливої кіноновели про вертолітників (відео, фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 квітня 2024
21 лютого 2024
23 січня 2024
10 грудня 2023
07 листопада 2023
31 жовтня 2023
13 жовтня 2023
03 жовтня 2023
10:30
14 вересня 2023
05 вересня 2023