Поділитись:

Метушня та паніка: депутатка Луцькради розповіла, як пройшла сесія

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 01 вересня 2023, 13:20
Метушня та паніка: депутатка Луцькради розповіла, як пройшла сесія

Депутатка Луцької міської ради Алла Доманська розповіла про те, як пройшла сесія міськради у середу, 30 серпня.

Відповідний допис вона розмітила на своїй сторінці у фейсбук.

У тексті вона згадала про доповіді поліції та прокуратури, які депутати дуже «уважно» слухали. Не оминула вона теми й земельних питань, адже, на її думку, тут найцікавішими були не самі питання, а те, що не усі обранці за них голосували. Перейменування вулиць – ще одна болюча тема, наприклад, вулиця Крилова, яку пропонували назвати іменем Вальдемара Пясецького.

«Нічого не маю проти Пясецького, але маю проти, що процедури кожного разу крутять, як заманеться. Маю «проти» щодо підбору назв ні про шо, але спишемо це на питання смаків. Ще маю «проти», коли директор департаменту земельних ресурсів уже не вперше не може дати відповідь на просте запитання — такого тупого морозу вже, мабуть, з підліткового часу не бачила. А вулиці Крилова краще пасує назва Князя Вітовта, але то моя і ще з десятка людей суб'єктивна думка», – йдеться у дописі.

Алла ДоманськаАлла Доманська

Згадала вона і про прийом заявок на бюджет участі, який відбуватиметься з 1 по 30 вересня 2023 року. Теми проєктів громадського бюджету цьогоріч будуть спрямовані виключно на підтримку сил безпеки й оборони України та забезпечення функціонування цивільної інфраструктури та підтримку цивільного населення в умовах воєнного часу.

Безбар'єрність громади – ще одне важливе питання, яке обговорювали. Під час сесії голосували за програму «Громада без бар'єрів», яка, за словами депутатки, потребує допрацювання, але таки необхідна, бо місто, установи та послуги мають бути доступними для всіх.

Програми комунальних підприємств також були на порядку денному. Як зазначила пані Алла, зараз панує тенденція не писати нові програми, а ще на рік продовжувати старі, у яких мало конкретики й багато загальних фраз.

«Ближче до кінця року, більше питань пов'язаних із програмами: тенденція — продовжувати їх ще на рік, а не робити нові. Хоча, зважаючи, що у більшості з них все прописано дуже загальними фразами, продовжувати можна і на довше. А от прописати конкретні речі, а потім проаналізувати їх виконання або ні – не варіант чомусь», – зазначила вона.

КП «Луцькводоканал» хотіло створити нове дочірнє підприємство, яке б займалося продукуванням електроенергії, але, як зауважила Доманська, воно не може до кінця розібратися з роботою ще одного свого дочірнього підприємства – «Евода», яке зараз по вуха в судових тяганинах і, за підсумками першого півріччя 2023 року, працює у збиток.

Видача квартир. Ми уже писали про те, що Алла Доманська розробила проєкт звернення до Кабміну, Президента та Міністерства оборони щодо покращення механізму надання житла воїнам української армії, але його, на жаль, не підтримали.

«Подавала на розгляд сесії звернення щодо процедури видачі квартир військовослужбовцям. Деякі колеги так злякалися, що Пустовіт залишиться без квартири (хоча насправді, будьмо реалістами, отримає ж), то навіть не розібралися, що йшлося перш за все про зміну підходів та процедур. Бо бюджет країни не безмежний, а соціальне навантаження зараз зростає з кожною секундою», – пише депутатка.

Луцька територіальна виборча комісія не залишилась без уваги, адже через нечасті засідання вони досі не змогли ввести нову депутатку у фракцію «ЄС» замість Юрія Моклиці. Проте депутати змогли вивести з бюджетної комісії останнього та не захотіли ввести замість нього Доманську, хоч вони і з однієї фракції, що для пані Алли було не дуже зрозуміло.

У постскриптумі депутатка зазначила, що їй було доволі цікаво спостерігати за метушнею раптових переписок, стурбованих поглядів, термінових виходів із залу на сесії міської ради.

Нагадаємо: Депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик запропонував спрямовувати мінімум 50% вільних залишків бюджетних коштів на допомогу військовослужбовцям. Адже на сесії міськради у середу, 30 серпня, на потреби житлово-комунального сектору Луцькрада сьогодні спрямувала 66 мільйонів гривень і лише 6 мільйонів пішло на потреби військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
19 березня 2024
16:00
05 березня 2024