Поділитись:

Ківерці лишились без стадіону за 145 млн, бо фірма-переможець «намутила» з дозволами

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 22 вересня 2023, 16:03
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

Гуманітарний відділ Ківерцівської міської ради розірвав договори на капітальний ремонт стадіону за 145 мільйонів із товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельна корпорація «РСГ», бо воно подало документи на конкурс, які не відповідають дійсності.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» зясували, що «Будівельна корпорація «РСГ» мала б бути забезпечена певними технічними засобами та дозволами для виконання робіт на стадіоні. Проте у тендерній документації вона подала договори субпідряду, які підтверджували її відповідність конкурсним вимогам. Це означає, що для деяких робіт «РСГ» мала намір залучати інші фірми чи засоби інших компаній. Зокрема, фірма переможець уклала договір суборенди приміщення з ТзОВ «Лістрансбуд». Останнє отримало його від Ківерцівської міськради, проте з вимогою не в суборенду квадратні метри.

«Передача в оренду частини нежитлового приміщення у місті Ківерці, вулиця Соборності, 6а, строком на 3 роки, без права передачі в суборенду. Без визначення конкретного цільового призначення об'єкта оренди. Вартість об'єкта оренди згідно з експертним висновком про вартість майна», – йшлося у вимогах до тендеру на приміщення.

Ще однією з вимог до компанії у тендері на капремонт стадіону була наявність досвіду виконання таких робіт. Як підтвердження цієї умови «Будівельна корпорація» надала договір виконання робіт для ДП «Фаворит ОПТ» АТЗТ «Фаворит». Це означає, що остання компанія використовувала послуги «РСГ», але насправді «Фаворит ОПТ» не залучав субпідрядів у свою роботу, тому «Будівельна корпорація «РСГ» не могла виконувати ті роботи, про які вона заявляла у тендерній документації.

Крім того, ТзОВ «Будівельна корпорація «РСГ» не надало Ківерцівській міськраді дозвільні документи, які надають товариству право виконувати роботи підвищеної небезпеки. Тоді корпорація повідомила гуманітарний відділ Ківерців, що має намір залучити до робіт іншу компанію – ТзОВ «ДИНАМО ІНВЕСТ», вказавши, що у цієї фірми наявні необхідні дозволи. Проте таких паперів у тієї фірми не було. До слова, «Динамо Інвест» нещодавно притягували до відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Таким чином обласна прокуратура у серпні 2023 року ініціювала перед органами контролю здійснення моніторингів процедур закупівель. За результатами перевірки, Гуманітарний відділ Ківерцівської міської ради 18 вересня 2023 року розірвав договори на будівництво стадіону за 145 мільйонів.

Нагадаємо: напередодні у Луцькій районній раді підготували проєкт звернення до Президента України та Генерального прокурора, у якому просять правоохоронні органи належно розслідувати всі правопорушення та зловживання, які міг вчинити Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук та його підлеглі, а за необхідності взагалі усунути його з посади.

Скандали з Ківерцівським мером розпочались після оголошення тендерів на будівництво стадіону за 145 мільйонів гривень. Тоді місцеві обурились таким тратам міськради й вимагали витрачати гроші на армію, а не на стадіони. Хоча й справа була резонансна, але договори на будівництво таки уклали. Через це до Ковальчука прийшли поговорити активісти та військовослужбовці, який він і пообіцяв розірвати договір на будівництво стадіону.

Інша резонансна справа з Олександром Ковальчуком – придбання Ківерцівським ЦПСМД дорогого автомобіля й передача його пану Олександру (на баланс Ківерцівської міської ради). Тоді ж і відкрилась ціла епопея щодо посвідчення водія мера, адже виявилось, що він уже багато років кермує автівками без нього.

Через ці та інші гучні історії довкола мера Ківерців депутати Луцької райради пропонують у зверненні розпочати розслідування всіх порушень та зловживань, вчинених Ківерцівським міським головою Олександром Ковальчуком та його підлеглими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів