Поділитись:

На території луцького авторинку хочуть збудувати логістичний хаб: депутати підтримали

Четвер, 28 березня 2024, 17:00
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

На території луцького авторику планують збудувати логістичний хаб, який працюватиме на експорт та імпорт товарів.

Про це йшлося під час сесії міської ради у середу, 27 березня.

Товариство з обмеженою відповідальністю «ФУХУ РЕНТ» звернулось в міську раду з проханням надати їм дозвіл для проведення грошової оцінки земельної ділянки на вулиці Яремчука Назарія, 6 (колишня Єршова, 6). Цей дозвіл потрібен для того, аби надалі купити цю землю у міста. Представник фірми Олександр Шеремко просив в обранців підтримати компанію:

«Я прошу підтримки у прийнятті цього рішення. По-перше, ми не маємо відношення до попередніх власників даного об’єкту – сім’ї Алфьорових. По-друге, ми інвестори і хочемо розвивати даний майданчик. Ми справно платимо податки до бюджету міста. Ми зараз сплачуємо майже 200 тисяч податку за нерухомість. Надалі за цей майданчик ми будемо сплачувати від 1 млн до 2 млн на рік податку у бюджет міста», – казав пан Олександр.

Олександр ШеремкоОлександр Шеремко

Депутати поцікавились у представника товариства, що ж має бути на цій землі згодом:

«У нас є декілька векторів бізнесу. У нас є дистриб'юція, в нас є імпорт, експорт, виробництво. У нас є класні торгові марки та власні виробничі майданчики по Україні. На даній ділянці плануємо будувати логістичний хаб, виробничі приміщення, холодильні склади. Усе, що дозволить виконувати як експорт, так і імпорт», – пояснював Шеремко.

Він також додав, що зараз на їхньому майданчику працює близько 40 людей. Згодом, коли вони розбудують своє підприємство, там зможе працевлаштуватися 300-400 людей. На думку представника, це дасть змогу Луцьку, як регіональному хабу, конкурувати зі Львовом щодо постачання експорту та імпорту.

Також він додав, що цільове призначення ділянки змінюватимуть з «колективного гаражного будівництва» на «виробниче» паралельно з оформленням документів купівлі-продажу. Проте обранці громади його застерегли, що краще це робити зараз. За словами депутатки від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алли Надточій, змінити цільове призначення землі сьогодні у стінах влади не так і легко.

«Я б вам радила все ж таки сьогодні змінити цільове призначення. Ви ж бачите, що не першу сесію приходите і не завжди отримують підтримку. Я хочу сказати з досвіду, що сьогодні в міській раді нелегко змінити цільове призначення. Можливо, ми порадимо, аби управління внесли на сесію питання про зміну цільового призначення. Щоб ви не мали потім з цим проблем», – казала Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій

Таку ж думку висловив і депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход. Мовляв, можна наштовхнутися на перепони під час зміни цільового призначення.

«Нам справді дуже приємно, що інвестори мають інтерес до нашого міста, збираються тут створювати робочі місця і розбудовувати бізнес. Але я б хотів вас застерегти, що ваш оптимізм щодо зміни цільового призначення по ходу реалізації проєкту може наштовхнутися на перепони. Вже не одне питання по зміні цільового призначення не голосується, тому я б рекомендував дослухатися до тих пропозицій, які лунали від колег», – казав Наход.

Михайло НаходМихайло Наход

Представник вислухав усі поради депутатів й обранці перейшли до голосування. Рішення ухвалили й таким чином ТзОВ «ФУХУ РЕНТ» отримало дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки. Опісля цього йтиме мова про її продаж цій же компанії.

Результати голосуванняРезультати голосування

Нагадаємо: у 2023-му році луцький авторинок став об’єктом розслідування журналістів «Сили правди». Виявилося, що компанії, пов’язані з місцевим бізнесменом Вячеславом Алфьоровим та його сином Максимом, роками контролювали землю під ринком й не доплачували до бюджету солідні суми. Впродовж десяти років через таку схему, за підрахунками журналістів, обласний центр недоотримав близько 9 мільйонів гривень.

Зокрема, пов’язаний з Алфьоровими гаражний кооператив «Сигма», який «робив гроші» на авторинку впродовж 2016-2022 років, розпродав все майно до того, як прокуратура звернулася до них з позовом про стягнення боргів. Йшлося про понад 2 мільйони гривень. І хоча в процесі судової тяганини Феміда постановила стягнути з «Сигми» заборговану суму, де-факто стягувати уже немає що.

Відтак, Центр журналістських розслідувань «Сила правди» звернувся до Територіального управління Бюро економічної безпеки у Волинській області щодо діяльності посадових осіб «Сигми». Однак, як повідомили в органі, розпочати кримінальне провадження можна тільки за заявою потерпілої сторони. Тобто Луцької міської ради. Проте у раді журналістам повідомили, що у них немає документів, які б стали підставою для звернення до правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024