Поділитись:

У центрі Луцька – скандал: місцевий «воює» з незрячим вуличним музикою (відео)

Субота, 23 вересня 2023, 16:01
У центрі Луцька – скандал: місцевий «воює» з незрячим вуличним музикою (відео)

З відомим вуличним музикантом, незрячим баяністом Сергієм, свариться мешканець багатоповерхівки, що навпроти собору на вулиці Лесі Українки. Поруч якої час від часу грає Сергій. Для Дмитра Шила та його сусідів пенсіонерів, особливо для немічних, регулярна гра різних музик під вікнами – справжня мука. Іноді вони збирають і передають кошти музикантам, щоб спонукати їх змінити місце гри. 

Про це розповідає 12 канал.

«Кожний день в нас відбувається, я б назвав би це просто – тероризування вуличними музикантами. Ці люди бідні, нещасні, вони не можуть ні вийти нікуди, вони сидять в хаті і їх постійно дістає музика», – каже Дмитро.

Баяніст Сергій нарікає: цей чоловік проганяє його з цього місця вже вп'яте за місяць. Каже, чого тільки не було: і гроші давав, і обіцяв, навіть, порізати баяна.

«Він давав мені гроші. Ну, я кажу: «Я можу віддати. Можете не давати, я вас не просив». Я просив посидіти і заробити своїм трудом. Подарувати людям музику», – розповідає музикант Сергій.

Дмитро Шило пісні любить, бо сам вчитель музики і гітарист, але каже: жителі цього будинку мріють про тишу. Служби у соборі у гучномовці та ще регулярні концерти – це важко. Він пропонує Сергію шукати місця для гри, де він нікому не заважатиме.

«Послухайте, є для цього парк, є місця, де люди не проживають», – додає він.

Вулиця Лесі Українки у Луцьку має особливий статус – її називають мистецькою або артвулицею, тож виступи тут вуличних музик таких, як Сергій та гуртів – явище законне.

У Луцькій міській раді кажуть: жодне сучасне мистецтво не може обійтися без вуличних музик, і зазвичай діляться творчістю там, де багатолюдно. У нас це Театральний майдан і пішохода вулиця Лесі Українки.

«По суті, вдень – це не є порушення, це буде порушення, якщо це вже ніч (з 22 години до 8 ранку). Якщо є такі ситуації, якщо хтось скаржиться, і це комусь заважає, і якщо є до нас таке звернення – ми можемо вийти поспілкуватися з цими музикантами, пояснити їм ситуацію і, наприклад, попросити їх десь стати в інше місце, де це не буде заважати мешканцям», – зазначив представник Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Роман Кулик.

Роман додає, якщо ці виступи, голос музики перевищує встановлені норми шуму, тоді це вже буде порушенням, але для цього потрібно, щоб відповідна служба, а саме Держпродспоживслужба приїхала і це зафіксувала, дала висновок, що є перевищення рівня шуму. Після цього можна з особою проводити відповідну роботу, або притягати до адмінвідповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024