Поділитись:

В Україні хочуть перевіряти шлюби на фіктивність

Середа, 27 вересня 2023, 08:02
В Україні хочуть перевіряти шлюби на фіктивність

У Державній міграційній службі працюють над механізмом, аби перевіряти шлюби на предмет фіктивності. 

Про це розповіла голова ДМСУ Наталія Науменко в інтерв’ю виданню «Цензор.нет».

З її слів, це допоможе уникнути схем із набуття іноземцями дозволу на проживання на підставі шлюбу. Вона зазначила, що ДМСУ вже відомо про такі випадки, і служба бореться з подібними схемами. 

«Ми постійно працюємо з Мін’юстом, доводимо їм, що потрібно більш жорстко підходити до шлюбів іноземців. Однак їхня позиція така, що йдеться про права людини, і якщо навіть різниця у віці в 40 років, це ж кохання, тому змінювати вони нічого не планують», – наголосила вона.

Через це співробітники ДМСУ, спираючись на досвід інших країн Європи, розробили законопроєкт, який Верховна Рада ухвалила цього літа. 

«Ми зробили запобіжники для так званого "фіктивного шлюбу", і ми розробляємо зараз процедури перевірки. Яка наша філософія? Ти уклав шлюб – ти маєш на це право. Але це ще не підстава отримати дозвіл на проживання в Україні», – пояснила голова ДМСУ.

Для отримання дозволу на проживання іноземець має також матиме пройти співбесіди з міграційною службою і довести, що в нього з дружиною довга історія стосунків, і він планує довго жити в шлюбі. Науменко наголосила, що необхідні чіткі й зрозумілі процедури, аби уникнути маніпуляцій і зловживань жодною зі сторін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів