Поділитись:

Дрібні монети та старі банкноти можна буде обміняти до кінця війни, – НБУ

П'ятниця, 29 вересня 2023, 09:41
Дрібні монети та старі банкноти можна буде обміняти до кінця війни, – НБУ

Національний банк продовжив термін обміну монет дрібних номіналів та банкнот гривні старого зразка, введених у обіг до 2003 року.

Раніше монети та банкноти можна було обміняти до 30 вересня включно. Про це повідомляє пресслужба НБУ. 

Монети дрібних номіналів та банкноти старих зразків можна буде обмінювати до кінця дії воєнного стану в Україні та ще впродовж трьох місяців після його припинення або скасування. Йдеться про розмінні монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок та банкноти номіналами 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 та 200 гривень зразків до 2003 року всіх років випуску.

У НБУ нагадали, що вони вже тривалий час вилучаються з обігу. Їх не приймають під час готівкових розрахунків за товари та послуги.

Як зазначили в Нацбанку, з початку вилучення їх з обігу здійснено обмін майже 220 млн штук таких монет. Зокрема, упродовж останнього місяця обміняно понад 3 млн штук.

Банкнот старого зразка, введених у обіг до 2003 року, залишається в обігу зовсім мало, близько 1,5% від загальної кількості усіх банкнот в обігу. За 2020–2022 роки здійснено обмін 400 тисяч штук таких банкнот, зокрема 8,4 тисячі штук – упродовж вересня цього року.

Куди звертатися?

До Національного банку України:

  • у Києві: Контрактова пл., 2А;
  • у Дніпрі: вул. Воскресенська, 13;
  • у Львові: вул. Коперника, 4;
  • у Одесі: вул. Рішельєвська, 8;
  • у Харкові: Театральна пл., 1;
  • у Хмельницькому: вул. Володимирська, 91.

Також можна звернутися до уповноважених банків: АТ «Ощадбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Райффайзен Банк», АТ «ПУМБ».

Обміняти такі розмінні монети та банкноти на інші монети і банкноти всіх номіналів, що перебувають в обігу, в сумах, кратних 10 копійкам (для розмінних монет), громадяни зможуть без стягнення плати за проведення такого обміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів