Поділитись:

«Депутати повинні працювати»: нардеп Валерій Стернійчук ініціював зміни у луцькій «Слузі народу» (відео)

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 15:43
«Депутати повинні працювати»: нардеп Валерій Стернійчук ініціював зміни у луцькій «Слузі народу» (відео)

Влітку було скликано політичну раду Волинської обласної організації політичної партії «Слуга Народу», де прийняли рішення виключити з фракції одного із депутатів Луцької міської ради Андрія Костенка.

За словами нардепа Валерія Стернійчука, який власне і був ініціатором скликання політичної ради, такий прецедент у їхній партії стався вперше, – йдеться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

«Ми з головою нашої політичної сили Оленою Шуляк прийняли таке рішення – розіслати запити по всіх місцевих радах з метою отримання інформації по відвідуваності наших депутатів. І, власне, цей імперативний мандат, саме по Волині, який ми застосували, це наш такий перший. По міській раді – Андрій Костенко, йдеться мова про цього депутата. Він понад 50% відсотків засідань пропустив, так само пропустив і комісії Луцької міської ради», – каже нардеп від  партії «Слуга народу» Валерій Стернійчук.

Процедура застосування імперативного мандату, за словами нардепа, не є простою: потрібно пройти низку інстанцій, одноголосно проголосувати за це рішення. Далі рішення за Національною радою громад, яка має задовольнити мандат та дати розпорядження місцевій ЦВК призначити нового депутата. Тож місце Андрія Костенка займе Максим Воскресенський.

«За результатами виборів, так, відповідно, проходить там певна кількість депутатів. Максим якраз був, ну, на межі, він не потрапив. Ну, зараз є для нього цей шанс. На жаль, в не зовсім, скажімо, простий час, але… Так, Максима знаю вже давно, знаю його насамперед як порядну молоду людину, цілеспрямовану, розумну людину, яка дійсно воліє і вболіває за рідне місто Луцьк і вболіває за всю Луцьку громаду», – каже Стернійчук.

Валерій Стернійчук наголошує: усім депутатам, неважливо чи це міська, сільська чи обласна рада, потрібно обовʼязково ходити на засідання, сесії, комісії тощо. Аби проконтролювати певні рішення ради. Нардеп наголошує, навіть один голос депутата – є дуже важливим і саме він може стати вирішальним у голосуванні за важливе питання.

Нагадаємо: у Луцьку, біля головного корпусу Волинського національно університету імені Лесі Українки, небайдужі жителі міста збирали підписи, аби направити на розгляд сесії міської ради проєкт рішення про заборону капітальних видатків під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
18:35
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
10 січня 2024
01 листопада 2023
20 жовтня 2023
12:12
16 жовтня 2023