Поділитись:

«Криза у вас в голові»: Поліщука можуть притягнути до  відповідальності за порушення регламенту та образи депутатів (відео)

Вівторок, 20 лютого 2024, 19:37
«Криза у вас в голові»: Поліщука можуть притягнути до  відповідальності за порушення регламенту та образи депутатів (відео)

Все частіше на сесійних засіданнях Луцької міської ради порушувався регламент та лунали образи від керманича міста Ігоря Поліщука у сторону обранців громади, зазначають депутати.

Тому на комісію з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, винесли питання про поведінку мера Луцька, – йдеться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

«Та кількість порушень, яка мала місце на минулій сесії, не лишає нам інших варіантів, як винести це питання на розгляд вашої комісії. Зокрема, це питання не надання слова депутатам під час обговорення питань порядку денного. Це внесення пропозицій особами, які згідно з регламентом, на наш погляд, не мають такого права і ми ці питання розглядали. І голосували. І те, що найбільше нас як фракцію «Громадянського руху» СВІДОМІ», наших колег, які працюють у системі місцевого самоврядування. Це приклади неодноразових хамських висловлювань міського голови на адресу нашої колеги Алли Надточій, що принижує її честь та гідність як депутата. Всіх нас як депутатів. А також демонструє, що міський голова та міська рада мають непривабливий вигляд  зі сторони громадськості», – каже депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход
 


За словами депутата Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Находа, така хамська поведінка стосовно його колег, а також працівників Луцької міської ради є неприпустимою. І не може залишатися без наслідків, оскільки це може повторитися.

Проте члени постійної комісії на засіданні 20 лютого не змогли детально розглянути це питання. Мовляв, воно надто серйозне і потребує всебічного тривалого розгляду, тобто до наступної сесії, яка відбудеться аж у березні.

«Оскільки рішення надійшло трішки пізніше, не було можливості ознайомитись. Оскільки сесія це не пів години. Це відеотрансляція, треба на те все подивитися і на те все, понаходити ті ваші зауваження. То є пропозиція перенести ці пропозиції на наступний раз», – каже членкиня постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією Юлія Дацюк.

Разом із тим юрист Валентин Хаймик зазначив, що матеріали були надіслані ще кілька днів тому. І фрагменти хамської поведінки та порушення регламенту може продемонструвати одразу на комісії.

«Це є не вирізки. Це є відкрита трансляція на сайті міської ради. Вона доступна будь-кому. В будь-який час можна зайти подивитися. Це зараз в режимі  онлайн можна відкрити. Можу синхрони показати. Це не те що ми там взяли відео, відрізали. Щось там. Це не є проблема», – каже Валентин Хаймик.
 

Власне ось один із прикладів висловлювань, які лунали від Ігоря Поліщука до депутатки Алли Надточій на черговій сесії у січні:

«Алла Володимирівна, криза у вас в голові»


Зауважимо, що нещодавно схожий випадок трапився на Івано-Франківщині. У Коломиї достроково припинили повноваження секретаря ради Андрія Куничака, який порівняв місцеву депутатку Галину Белю з відьмою.

«Не дивіться на мене так!
– Як?
– Як відьма!.»
 

Як повідомив 30 січня омбудсмен Дмитро Лубінець, такі висловлювання принижують жінку, порушують її право на повагу до честі, гідності та впливають на ділову репутацію як депутата міської ради. Тому за поданням Лубінця було відкрито провадження і відповідно звільнено посадовця  з посади.

Що ж буде з мером Луцька, який дозволяє собі образливі висловлювання – побачимо згодом: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
18:35
26 лютого 2024
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
20 жовтня 2023
12:12
16 жовтня 2023