Поділитись:

Що колись було на місці руїн у луцькому парку

Середа, 25 жовтня 2023, 10:18
Що колись було на місці руїн у луцькому парку

У Луцьку в кінці головної алеї Центрального парку колись стояв літній ресторан «Черемшина». Нині ж на його місці лише бетонні стовпи і залишки конструкції.

Світлинами того, у якому стані нині перебуває споруда, поділилася Руслана Овадюк у спільноті Теревені про Луцьк.

«Лучани,можливо хтось пам'ятає, що це було в Цетральному парку, з правої сторони від центральної алеї,як іти на пляж?» – запитала вона в користувачів.

Що колись було на місці руїн у луцькому парку 

У коментарях містяни щедро засипали Руслану спогадами про цей модний колись заклад.

Наприклад Олена Романюк розповіла, що ресторан у свій час був дуже популярним і мав цікаву концепцію – столики стояли по периметру майданчика, а посередині ріс розлогий кущ черемшини. Потрапити туди було досить проблематично через постійні черги.

«Ресторан «Черемшина» – один з небагатьох закладів, який користувався неабиякою популярністю. Це був літній ресторан під накриттям, залишки якого ще досі збереглися (непогано будували). Столики стояли по периметру майданчика, а посередині ріс розлогий кущ черемшини.

 

Потрапити туди було досить проблематично через постійні черги. Ті, кому пощастило, могли посмакувати шашликом та запеченою на мангалі рибою. Про інший асортимент страв нічого сказати не можу, бо не пам'ятаю. Тодішні діти згадують морозиво у металевих креманках та «Ситро».

 

Дорослі, мабуть, пригадали б пиво та ще якийсь алкоголь. Гарні спогади з дитинства про молодих батьків та недільні прогулянки парком. Дивно, що це місце чомусь обходять своєю увагою місцеві підприємці. Чому б не відродити ресторан «Черемшина»?» – пригадує жінка.

Що колись було на місці руїн у луцькому парку 

Користувачка Діна Шелест також поділилася спогадами про кафе:

«Кафе Черемшина, пиво, солодка вода, морозиво, закуски)».

«Черемшина,потім називався Літо,морозиво в металевих креманках і лимонад в паперових стаканчиках)дитинство)» – пригадала користувачка Alena Voitovich.

Наталія Гавриленко Матусовська уточнила, що то був саме ресторан, а не кафе.

«Там був ресторан, а не кафешка. А в ресторна був дрес-код.Мама розсказувала, що в ресторани без панчох не пускали, то олівцем мальвали стрілки на ногах», – пише жінка.

У травні 2013 року в публічному просторі зашла мова про те, щоби відновити «Черемшину». 

У Луцькій міській раді тоді навіть створили комісію, яка мала вивчати ймовірність відновлення в зеленій зоні цього кафе. Проте, як бачимо, далі справа не пішла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів