Поділитись:

Укрпошта підвищила тарифи на передплату газет та журналів

Середа, 01 листопада 2023, 09:05
Укрпошта підвищила тарифи на передплату газет та журналів

Національний поштовий оператор «Укрпошта» оновив тарифи на передплату друкованих видань на 2024 рік, вони почнуть діяти з 1 листопада.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Послуга з приймання передплати на періодичні друковані медіа (на одну адресу незалежно від кількості видань) становитиме 15,00 грн (без ПДВ), – йдеться в повідомленні.

Досі вартість операцій, пов’язаних із доставкою газет і журналів, розраховувалася залежно від ваги й обсягу видання (шпальт) та кількості виходів на мінімальний термін передплати. Відтепер достатньо вибрати сферу розповсюдження медіа: загальнодержавне чи місцеве. Доставка одного примірника становитиме:

  • для загальнодержавних медіа – 5,00 грн;
  • для місцевих медіа – 4,00 грн.

Передплата приймається по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій Луганської, Донецької й Херсонської областей. 

На загальнодержавні друковані медіа – до 20 грудня, а на місцеві – до 26 грудня 2023 року. 

Доставка газет і журналів у звільнених населених пунктах відновлюватиметься за умови, якщо це безпечно для клієнтів та працівників Укрпошти.

Оформити передплату можна трьома способами: онлайн, у поштових відділеннях та через листонош. 

В Укрпошті пояснили, що тарифи на приймання й доставку періодичних друкованих медіа було переглянуто, щоб забезпечити хоча б мінімальну рентабельність надання послуг та уникнути подальших збитків, посприяти покращенню сервісу доставки, мати можливість більше інвестувати у розвиток та полегшити будні видавців. 

«Таким чином, листоноші будуть мотивовані просувати оформлення передплати, а українці, зокрема на прифронтових та деокупованих територіях, завжди матимуть доступ до журналів та газет з українськими наративами, що вкрай важливо з точки зору інформаційної безпеки під час повномасштабної війни», – резюмували в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів