Поділитись:

У Єгипті знайшли 4500-річну гробницю з артефактами і скелетом дитини (фото)

Середа, 10 січня 2024, 03:12
У Єгипті знайшли 4500-річну гробницю з артефактами і скелетом дитини (фото)

Археологи в Єгипті виявили гробницю, вік якої, як вважають вчені, перевищує 4000 років. 

Група, у складі єгипетських і японських археологів, працюючи в Саккарі, виявила поховання, архітектурні елементи та інші артефакти, пише Independent, – передає УНІАН.

Серед знахідок – останки людини, похованої в кольоровій масці, і поховання маленької дитини, яке, як вважають, належить до часів Другої династії.

На думку експертів, гробниця датується періодом між 2649 і 2150 роками до нашої ери.

Інші артефакти включають труну XVIII династії (1550-1295 роки до н. е.), в якій знаходиться добре збережений алебастровий посуд. Також були виявлені поховання епохи Птолемеїв.

Також були виявлені дві теракотові статуї, що зображують давньоєгипетську богиню Ісіду, божество, яке спочатку займало чільне місце в похоронних практиках, і дитяче божество Гарпократа, бога мовчання і таємниць в період Птолемеїв.

Серед знахідок також були різні амулети, моделі кераміки з ієратичними написами (скоропис, яким користувалися в Стародавньому Єгипті).

У своєму дописі у Facebook Міністерство туризму та старожитностей Єгипту повідомило: «Спільній єгипетсько-японській археологічній місії Вищої ради археології та Університету Васеда вдалося виявити кам'яну гробницю часів Другої династії, низку архітектурних елементів, поховань та археологічні знахідки в районі Саккара».

За словами японського археолога Ахраму Нозому Каваї, це відкриття «дає безцінну інформацію про історію цього регіону».

У Єгипті знайшли 4500-річну гробницю з артефактами і скелетом дитини (фото)У Єгипті знайшли 4500-річну гробницю з артефактами і скелетом дитини (фото)У Єгипті знайшли 4500-річну гробницю з артефактами і скелетом дитини (фото)У Єгипті знайшли 4500-річну гробницю з артефактами і скелетом дитини (фото)У Єгипті знайшли 4500-річну гробницю з артефактами і скелетом дитини (фото)У Єгипті знайшли 4500-річну гробницю з артефактами і скелетом дитини (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів