Поділитись:

Борис Джонсон не вірить, що Трамп «кине українців», якщо переможе на виборах

Субота, 20 січня 2024, 16:04
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон не вважає, що в разі свого повернення на посаду президента США Дональд Трамп відмовиться від підтримки України.

Про це він написав у своїй колонці для Daily Mail, – повідомляє «Європейська правда».

«Я просто не можу повірити, що Трамп кине українців: навпаки, зрозумівши, що з путіним не можна домовитися, я вважаю, що є велика ймовірність того, що він подвоїть зусилля та завершить розпочате – дасть їм те, що потрібно для перемоги», – вважає експрем'єр.

Він нагадав, що, на відміну від свого попередника в Білому домі Барака Обама, саме фаворит від Республіканської партії на президентську номінацію 2024 року передав Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin.

«Тому, що б зараз не говорили про президента Трампа, я не можу повірити, що він захоче увійти в історію як президент, який залишив країну, якій він вже суттєво допоміг стати вільною», – зазначив Джонсон.

На думку експрем'єра, є всі шанси, що за Трампа Захід стане сильнішим, а світ – стабільнішим. Водночас він переконаний, що в разі повернення в Білий дім той вимагатиме, щоб європейці платили більше за власну оборону.

«Усім його прихильникам-україноскептикам у Республіканській партії я кажу: як ви можете зробити Америку знову великою, якщо дозволите російському тирану завдати Заходу тотального приниження?» – вказує Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів