Поділитись:

Лукашенко заявив, що піде на наступні президентські вибори в Білорусі

Неділя, 25 лютого 2024, 12:32
Лукашенко заявив, що піде на наступні президентські вибори в Білорусі

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про намір залишитись у кріслі глави держави на наступний термін. Він сказав, що піде на так звані «президентські вибори», призначені на 2025 рік.

Заяву диктатора цитує провладне видання БЕЛТА, – повідомляє OBOZ.UA.

Лукашенко, коментуючи майбутні вибори, закликав білорусів «не переживати», бо він зробить «все, як це треба».

Про те, чи має намір Лукашенко балотуватися на президентських «виборах» у 2025 році, у диктатора запитали після голосування на виборах депутатів Палати представників та місцевих рад депутатів. Той на запитання відповів ствердно, наголосивши, що «піде тим швидше» залежно від того, наскільки активно білоруси намагатимуться відстояти своє право обирати владу.

«Піду, піду, піду. Передайте їм, що піду! І чим складніше буде обстановка, чим активніше вони будуть розбурхувати наше суспільство і вас у тому числі (для мене, повірте, це дуже важливо – жодна людина, відповідальний президент не кине напризволяще своїх людей, які за ним йшли в бій), чим вони більше напружуватимуть вас, мене і суспільство, тим швидше я піду на ці вибори. Ви не хвилюйтеся, ми зробимо так, як це треба для Білорусі», – видав Лукашенко.

Адресатів заяви диктатора, позначених Лукашенком знеособленим займенником «їм» БЕЛТА маркувала словом «утікачі». Зважаючи на все, йдеться про громадян Білорусі, які зазнали репресій за спроби протистояти правлячому режиму і відстоювати право населення на чесні вибори. Багато хто з них, кого режим Лукашенка не встиг ув'язнити, змушені були покинути свою рідну країну.

Водночас продовжити своє безперервне правління диктатор збирається на зло Заходу.

Також провладне видання процитувало заяву Лукашенка про те, що хтось нібито має намір «нас качати до президентських виборів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів