Поділитись:

Цьогоріч лучанам можуть двічі підняти вартість тарифу на воду

Автор: Максим Косюр |
Середа, 31 січня 2024, 13:55
Цьогоріч лучанам можуть двічі підняти вартість тарифу на воду

Лучани цього року можуть отримати нові платіжки за послуги з водопостачання та водовідведення.

Про це повідомив очільник комунального підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

«Тариф не затверджений вже протягом двох років. Він є збитковим. Це питання є проблемним. Ми подали позов на Нацкомісію та приєдналися до позовів від інших підприємств. Вчора Нацкомісія схвалила проєкт рішення про підняття тарифів з 1 квітня та з 1 липня. Наразі планується незначний ріст з першого квітня. З першого липня буде суттєвіший ріст, яким ми зможемо покрити наші витрати. Ми розуміємо, що зараз «щупають» суспільство щодо того, як це буде сприйнято. У грошовому еквіваленті це мізерні суми, це підняття тарифу як горнятко кави для сімейного бюджету. Ці кошти нам дадуть можливість функціонувати й не шукати десь дотації. », – каже Гуменюк.

Таким чином нові ціни можуть впровадити у квітні та липні 2024 року. 

Зокрема, тариф на водопостачання для не оптових споживачів пропонується змінити таким чином (за 1 кубометр без ПДВ) – 11,17 грн із 1 квітня; 13,70 грн – із 1 липня.

Пропоновані зміни тарифу на водовідведення для не оптових споживачів (за 1 кубометр без ПДВ) – 15,62 грн із 1 квітня; 19,17 грн – із 1 липня.

Зауважимо, що з початку війни тарифи на комунальні послуги не підвищували для населення, проте корегували для бізнесу та інших господарств.

Нагадаємо: мешканці Нововолинська бідкаються через підняття тарифів на воду та водовідведення. Ціни ростуть, бо ж треба віддавати кредит, який місцевий водоканал взяв на реконструкцію мереж ще у 2017 році. Ба більше, виплачуватимуть його й мешканці прилеглих сіл, які на момент отримання кредиту ще не входили у громаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024