Поділитись:

«Догани піднімуть наш рейтинг», або Як директорка Луцької стоматології «заохочує» працівників

Четвер, 15 лютого 2024, 21:10
«Догани піднімуть наш рейтинг», або Як директорка Луцької стоматології «заохочує» працівників

Директорка Луцької міської стоматполіклініки Любов Яковчук прозвітувалася перед депутатами за роботу у 2023 році. Зауважимо, що звіт був, направду, цікавим. Бо ж, за словами директорки, рейтинг закладу допоможуть підняти догани, які отримують працівники.

Про це йшлося під час засідання комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства, освіти, науки, культури, мови.

«Оголошують догани, звільняють за статтями, нехтують лікарською таємницею та не можуть впоратися з лікуванням військових», – коротко резюмувала роботу Любові Яковчук депутатка міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій на своїй сторінці у фейсбук.

Алла НадточійАлла Надточій

Саме ці факти, як пише депутатка, найбільше запам’яталися їй після сьогоднішнього звіту нової очільниці Луцької стоматполіклініки. Попри те, що обов’язки керівниці вона виконує з літа, додає Алла Надточій, – навести лад у медзакладі та колективі, вочевидь, не вдалося.

Під час засідання комісії обраниця поцікавилася у Яковчук, на скільки вона преміює лікарів, щоб ефективність роботи була вищою і кращою. Адже плани та ціни на послуги, як зауважила Надточій, ростуть, але в заробітних платах рівень премій працівникам не змінюється.

«В нас за 2022 рік фінансовий план був 97,5%, а у 2023 році – 100,5%. Є прогрес, є результат. Ми за шість місяців (йдеться про шість місяців, коли Яковчук посіла крісло директорки, - ред.) преміювали один раз, на Новий рік. Ми вирішили дати усім премію, невеликі були суми, але для всіх одна. Для лікаря премія не суттєва, а для молодшої медсестри це суттєво. І роздали шістьом лікарям премії», – відповіла Любов Яковчук.

Любов ЯковчукЛюбов Яковчук

Як пояснила директорка, премію дали тільки шістьом лікарям, які найбільше виконали фінансовий план, бо ж за словами Яковчук: «80 лікарям дати премії, нууу, це також…». Проте депутатка Алла Бабула одразу знайшла рішення – просто дати менші премії, але дати їх усім, бо ж виходить, що до дня стоматолога самих стоматологів обділили.

Окрім того, говорили й про догани, які отримували працівники за час роботи. Алла Надточій поцікавилася, скільки саме доган отримували працівники поліклініки до призначення Любові Яковчук, а скільки після. Чинна директорка відповіла, що не може сказати точно. Хоч до того, як вона сама зауважила, рік працювала на посаді медичного директора, а з літа 2023 року сіла в крісло директорки закладу. Ба більше, Яковчук вважає, що догани допоможуть підняти рейтинг закладу.

«Нууу, на сьогодні догани виписуються в міру поступлення проблеми. Чи збільшилися, чи зменшилися я не можу сказати. Виписуються вони переважно людям, які порушують внутрішній розпорядок або посадову інструкцію. Я думаю, що догани піднімуть наш рейтинг і задоволення пацієнтів.

Ми зробили таблички «оплата тільки в касі» на вхідних дверях кожного кабінету. Ми зробили QR-код, де пацієнт може написати відгук про лікаря. Де той взяв кошти», – каже директорка Яковчук.

Любов ЯковчукЛюбов Яковчук

До слова, з приходом Любові Яковчук у комунальну поліклініку кількість лікарів почала поступово зменшуватися. Її персона з'явилась там у травні 2022 року. Так, згідно зі звітами попередніх керівників, у 2021 році в стоматполіклініці працювало 86 лікарів. Проте вже у 2022 році їх лишилось 83, а у 2023 (влітку цього року Яковчук стала директором) – 80.

Також у планах розвитку закладу на 2024 рік директорка хоче проводити «моніторинг задоволеності пацієнтів». Алла Надточій поцікавилася, хто цим має займатися і чи є у закладі ця людина.

«Ви у планах розвитку на 2024 прописуєте у сьомому пункті «проводити моніторинг задоволеності пацієнтів». Хто це буде проводити? Бо у вас тут пише, що це робитиме фахівець зі зв’язків з громадськістю. У вас є такий фахівець на посаді? Ви ж самі пишете, що це має робити фахівець зі зв’язків з громадськістю, а людини такої немає. Ви пишете, що це щокварталу робити будете, хто цим займатиметься?» – запитала депутатка.

Алла НадточійАлла Надточій

Проте директорка заявила, що це лише плани. Хоча ці опитування, відповідно до плану, який вона ж і показала, мали б проводитися зараз. Бо ж на вулиці уже середина лютого 2024 року.

За словами Алли Надточій, до неї ще не зверталося стільки працівників закладу, як після призначення Любові Яковчук директором. Депутатка додає, що у закладі «луплять» догани та звільняють за статтею.

«Я хотіла побачити хоч раз, як ви спілкуєтеся з колективом, і три рази приходила на збори. І ні разу цього не бачила, ви якось одразу збори закривали, може, моя присутність так на вас впливає. Бачила монолог ваш, але не розмову з колективом. Ви треба чи ні лупите догани й людей звільняєте по статті...», – сказала депутатка.

Алла НадточійАлла Надточій

Засідання комісіїЗасідання комісії

Як зауважила Надточій, на профільній комісії відусіль лунав тільки захист пані Яковчук і пояснення її дій іншими. Бо ж і відповіді на деякі  запитання, так би мовити, із залу підказували люди, яких очільниця стоматології привела із собою.

Голова комісії Оксана ЛєщинськаГолова комісії Оксана Лєщинська

Нагадаємо: директорка Луцької міської стоматполіклініки Любов Яковчук, яка після численних нарікань мера Ігоря Поліщука на роботу стоматології, таки отримала крісло директорки, вже вдруге призначила на посаду медичного директора людину без необхідної для цього кваліфікації. Хоч сама скаржилася на некомпетентність попередніх керівників при підборі кадрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
18:35
19 квітня 2024
15:56
03 квітня 2024
19:05
29 березня 2024
27 березня 2024
19:30
22 березня 2024
12:44
21 березня 2024
17:46