Поділитись:

Колишній заступник Єрмака Кирило Тимошенко отримав посаду в Міноборони

Субота, 09 березня 2024, 08:44
Колишній заступник Єрмака Кирило Тимошенко отримав посаду в Міноборони

Колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка призначили радником міністра оборони Рустема Умєрова. Раніше він звільнився з попередньої посади після скандалу з позашляховиком, наданим Україні для гуманітарних місій, яким він користувався для власних потреб.

Спочатку про це NV повідомили джерела, а пізніше цю інформацію виданню офіційно підтвердили в Міністерстві оборони.

Кирило Тимошенко, колишній заступник голови Офісу президента, почав працювати радником міністра оборони Рустема Умєрова. Посаду він обіймає з 1 березня – саме тоді видали наказ про його призначення.

«Основний напрямок діяльності Кирила Тимошенка – медіа та комунікації, координація інформаційної політики в Міністерстві оборони та підпорядкованих Міноборони структурах, а також побудова єдиного інформаційного порядку денного в Силах оборони України на час дії воєнного стану», – зазначили у пресслужбі МО.

У коментарі УП інформацію про призначення підтвердив сам Тимошенко: «Так, підтверджую, працюю з 1 березня 2024 року».

Тимошенко займається медіазабезпеченням політичних і державних кампаній понад десять років. Починаючи з 2014-го, він співпрацював із нинішнім мером Дніпра Борисом Філатовим та іншими представниками партії УКРОП. Потім приєднався до команди кандидата в президенти Володимира Зеленського. З травня 2019-го останній зробив Тимошенка заступником голови своєї адміністрації. Цю посаду він зберіг і після звільнення свого першого шефа Андрія Богдана.

У команді Андрія Єрмака Тимошенко став куратором найамбітнішого довоєнного проєкту Зеленського – програми «Велике будівництво». У січні минулого року його звільнили з ОП. Відтоді він не мав стосунків до органів державної влади і випав з інформаційного поля.

За час роботи в ОП Тимошенко кілька разів потрапляв в епіцентр публічних скандалів. Зокрема, саме він як джерело надав кільком ЗМІ «заяву на звільнення» Богдана, хоча це був фейковий документ. Після початку великої війни журналісти виявили, що Тимошенко користувався позашляховиком Chevrolet Tahoe, якій американці передали Україні для вивезення громадян із зони бойових дій. Згодом НАБУ повідомило, що заступник голови ОП робив це на законних підставах. У грудні 2022-го ЗМІ зафіксували Тимошенко за кермом чужого PorscheTaycan.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
27 березня 2024
19 березня 2024
29 лютого 2024
17 лютого 2024
11 лютого 2024
24 січня 2024
18 січня 2024
15 січня 2024