Поділитись:

Чому мер Луцька Поліщук боїться розкривати свої «махінації» з житлом та автівками помічника? (відео)

Середа, 13 березня 2024, 13:05
Чому мер Луцька Поліщук боїться розкривати свої «махінації» з житлом та автівками помічника? (відео)

У декларації Луцького міського голови Ігоря Поліщука журналісти телеканалу «Конкурент TV» знайшли цікаві деталі щодо автівок та нерухомості.

Як з’ясувалося раніше, брат мера – Руслан Поліщук – брав у безоплатне користування два автомобілі у помічника мера Артура Стернічука, а саме Dodge Challenger 2010 року за 365 тисяч гривень та Infiniti FX 50 2008 року за 400 тисяч гривень. Цікаво те, що при купівлі цих авто помічником міського голови, брат мера одразу ж у той самісінький день оформлюв їх у безоплатне право користування. 

Варто зазначити, що Артур Стернічук є помічником мера Луцька і отримує чималу зарплату з бюджету міста, тобто з кишень лучан. До прикладу, Артуру Стернічуку За 2021 рік  нарахували майже 357 тисяч гривень, а за 2022 рік – понад 410 тисяч гривень. Трохи математики і виходить, що в середньому помічник отримував близько 35 тисяч гривень за місяць роботи.

І цікаво те, що  за два роки за зарплату він  придбав аж два автомобілі і передав їх брату мера Луцька Руслану Поліщуку. Навіщо брату мера їздити на автомобілях помічника керманича міста? Чи можливо на них їздить не лише брат? Якщо це не конфлікт інтересів, то що тоді взагалі конфлікт інтересів, чи не так?

Крім того у декларації Поліщука зазначено, що він станом на кінець 2022 року жив у одній квартирі на 66 квадратів із мамою, вітчимом та братом. Однак, за інформацією наших джерел ця інформація далека від реальності. Тому, де проживав мер? І чому ця  нерухомість не зазначена у декларації?

Щоб все зрозуміти і перевірити інформацію журналісти телеканалу намагалися поспілкуватися із мером, однак він сказав писати інформаційний запит.

«Я вам ще раз говорю, надсилайте запит», - сказав міський голова.

 

У запиті телеканал поцікавився таким:

1.У щорічних деклараціях йдеться про те, що Ваш помічник Артур Стернійчук передав вашому рідному брату Руслану Поліщуку у право безоплатного користування автомобілі INFINITI FX50 2008 Року та DODGE CHALLENGER 2010 року. Чи вбачаєте Ви у цьому корупцію і конфлікт інтересів?

2.Чи подавали Ви у НАЗК заяву про конфлікт інтересів, зважаючи на ці факти?

3.У Ваших деклараціях за 2021 та 2022 роки вказано, що Ви проживаєте в одній квартирі з батьками і рідним братом. Це досі так?

 Відповідь надійшла від заступниці мера Ірини Чебелюк. Тільки от її зміст - дуже далекий від суті питань.

«Міський голова хоча й входить до системи місцевого самоврядування, однак не є органом місцевого самоврядування — міською радою або її виконавчим органом, а тому не є розпорядником публічної інформації у розумінні Закону України «Про доступ до публічної інформації», - йдеться у відповіді.  

Тобто мер не є розпорядником інформації, хоча і є посадовою особою. Якщо ви нічого з  вище написаного не зрозуміли, то не дивуйтеся.

То ж є лише два варіанти чому так сталося: Ігор Поліщук не дотримує свого слова, яке дав журналістам, пообіцявши дати відповідь на питання у інформаційному запиті або ж керманич міста щось приховує і не хоче коментувати можливий конфлікт інтересів. Або і те, і інше. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів